Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ο Γκιουλέν καταράστηκε τον Ερντογάν – Συνεχίζονται οι συλλήψεις

Με κατάρες απάντησε στον Ταγίπ Ερντογάν ο ισλαμιστής κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν, την ώρα που η Τουρκία συνταράσσεται από το σκάνδαλο διαφθοράς κρατικών λειτουργών. Ο τούρκος πρωθυπουργός, από την πλευρά του, στρέφει τώρα τα βέλη του κατά πρεσβευτών στην Άγκυρα, προειδοποιώντας με απελάσεις, ενώ η αστυνομία -παρά τις πρόσφατες καρατομήσεις- συνεχίζει τις συλλήψεις. Απειλές από Ερντογάν προς αμερικανό πρέσβη.

Με κατάρες απάντησε στον Ταγίπ Ερντογάν ο ισλαμιστής κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν, την ώρα που η Τουρκία συνταράσσεται από το σκάνδαλο διαφθοράς κρατικών λειτουργών. Ο τούρκος πρωθυπουργός, από την πλευρά του, στρέφει τώρα τα βέλη του κατά πρεσβευτών στην Άγκυρα, προειδοποιώντας με απελάσεις, ενώ η αστυνομία -παρά τις πρόσφατες καρατομήσεις- συνεχίζει τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει να απαγγέλλουν κατηγορίες σε βάρος συνολικά 89 υπόπτων.

Κατάρες από τον Γκιουλέν

«Εκείνοι που δεν βλέπουν τον κλέφτη, αλλά κυνηγάνε αυτούς που προσπαθούν να πιάσουν τον κλέφτη, που δεν βλέπουν το έγκλημα αλλά επιχειρούν να δυσφημίσουν άλλους με το να κατηγορούν αθώους ανθρώπους, ας ρίξει ο Θεός φωτιά στα σπίτια τους, να καταστρέψει τα σπίτια τους, να σπάσει την ενότητά τους» είπε ο Γκιουλέν, οδηγώντας στα άκρα τη ρήξη με τον τούρκο πρωθυπουργό.

Παρόλο που δεν τον κατονομάζει, ο Γκιουλέν αναφέρεται στον Ερντογάν, καθώς με δική του παρέμβαση αποπέμφθηκαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας -μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης- που αποκάλυψαν το σκάνδαλο.

Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει την έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις ως «βρώμικη επιχείρηση» που έχει ως στόχο να υπονομεύσει το κράτος.

Απειλές από Ερντογάν προς αμερικανό πρέσβη

Το Σάββατο, ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε ξένους πρεσβευτές στην Άγκυρα για ανάμειξη σε «προκλητικές πράξεις» και τους προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να τους απελάσει.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία έχει αρνηθεί πως έχει οποιονδήποτε ρόλο στην εν λόγω έρευνα. Φιλοκυβερνητική εφημερίδα είχε κατηγορήσει τον αμερικανό πρεσβευτή ότι ενθαρρύνει κινήσεις εναντίον της τράπεζας Halkbank στον επικεφαλής της οποίας απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανός πρεσβευτής την Αγκυρα,Φράνσις Ρικαρντόνε, σε συνάντηση που είχε προσφατα με τους ομολόγους του της ΕΕ είχε πει ότι η χώρα του είχε προειδοποιήσει για το ρόλο εν λόγω τράπεζας στις ύποπτες συναλλαγές του προφυλακισμένο για την υπόθεση ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ με το Ιράν.

«Αυτές τις τελευταίες ημέρες, πολύ περιέργως, πρεσβευτές αναμειγνύονται σε μερικές προκλητικές πράξεις. Τους απευθύνομαι από εδώ, κάντε τη δουλειά σας, αν βγείτε από την περιοχή των καθηκόντων σας, μπορεί να επεκταθείτε στην περιοχή της δικαιοδοσίας της κυβέρνησής μας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας κρατάμε στη χώρα μας» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024