Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, πιθανότατα στις 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης μετά τη μαζική παραίτηση όλων των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνησή της. Πάντως, η Αντιπολίτευση δηλώνει ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν παρά την απόφαση.

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, πιθανότατα στις 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης μετά τη μαζική παραίτηση όλων των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνησή της.

«Σε αυτό το στάδιο, όταν υπάρχουν πολλοί αντίθετοι στην κυβέρνηση, ο καλύτερος τρόπος είναι να επιστραφεί στους πολίτες της Ταϊλάνδης η εξουσία και να γίνουν εκλογές. Οι πολίτες της Ταϊλάνδης θα αποφασίσουν» είπε η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Πάντως, η Αντιπολίτευση δηλώνει ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν παρά την απόφαση.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το κυβερνείο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο στόχο μας. Η διάλυση του Κοινοβουλίου δεν είναι ο στόχος μας. Στόχος μας είναι να ξεριζωθεί η δυναστεία των Σιναουάτρα» δήλωσε στο Reuters ο Σουτχέπ Ταουγκσουμπάν.

Ο ηγέτης των διαδηλωτών, γνωρίζοντας ότι εάν γίνονταν σήμερα εκλογές το κόμμα της Γινκγλούκ Σιναουάτρα θα κέρδιζε, προτείνει να σχηματιστεί ένα «λαϊκό συμβούλιο» που θα αποτελείται από «καλούς ανθρώπους», το οποίο θα αντικαταστήσει την κυβέρνηση.

Θρυαλλίδα που προκάλεσε τις αντιδράσεις στη χώρα είναι ο αμφιλεγόμενος νόμος που προβλέπει αμνηστία με φόντο την πολιτική κρίση των περασμένων ετών με αποκορύφωμα την «εξορία» του πρώην πρωθυπουργού (αδελφού της νυν) για σειρά υποθέσεων διαφθοράς.

Το σημείο στις προβλέψεις του νόμου που αποτελεί κόκκινο πανί για τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές είναι η διάταξη που διασφαλίζει ουσιαστικά πως ο πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα θα επιστρέψει στη χώρα χωρίς να απειλείται με φυλάκιση.

Nωρίς το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μία ακόμα ογκώδης αντικυβερνητική διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024