Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα για τη «βίαιη τροπή» σε διαδήλωση υπέρ της ΕΕ ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος

Έρευνα για τη «βίαιη τροπή» σε διαδήλωση υπέρ της ΕΕ ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς δήλωσε «βαθιά εξοργισμένος» από τα επεισόδια τα ξημερώματα του Σαββάτου σε διαδήλωση υπέρ της ΕΕ, και κάλεσε σε έρευνα για τον εντοπισμό την και τιμωρία των υπαίτιων -χωρίς να κάνει ανοικτά λόγο για την αστυνομία. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν αστυνομική βία, την οποία καταδίκασαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Παράλληλα, οι διαδηλώσεις κατά της απομάκρυνσης Γιανούκοβιτς από την ΕΕ συνεχίζονται στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς δήλωσε «βαθιά εξοργισμένος» από τα επεισόδια τα ξημερώματα του Σαββάτου σε διαδήλωση υπέρ της ΕΕ -χωρίς να κάνει ανοικτά λόγο για την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν αστυνομική βία, την οποία καταδίκασαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Παράλληλα, οι διαδηλώσεις κατά της απομάκρυνσης Γιανούκοβιτς από την ΕΕ συνεχίζονται στο Κίεβο.

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας, ο Γιανούκοβιτς καταδίκασε «τις πράξεις που οδήγησαν στην βίαιη αντιπαράθεση».

O πρόεδρος ανέφερε ότι θα γίνει έρευνα για να «εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι», χωρίς, όπως αναφέρει το REuters, να κάλει λόγο για την αστυνομία.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η ΕΕ είχε «καταδικάσει σθεναρά» την απάντηση της αστυνομίας και καλεί τη χώρα να «σεβαστεί την ελευθερία της έκφρασης και των συγκεντρώσεων».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά την υπερβολική χρήση βίας την περασμένη νύχτα εκ μέρους της αστυνομίας του Κιέβου προκειμένου να διαλύσει ειρηνικούς διαδηλωτές» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Στέφαν Φούλε.

Ενδιάμεσα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασαν «τη βία των κυβερνητικών αρχών εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών στο Κίεβο σήμερα», όπως ανέφερε η εκπρόσωπός του Τζεν Ψακή.

«Η βία και ο εκφοβισμός δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην Ουκρανία του σήμερα» είπε, καλώντας τους ουκρανούς ηγέτες να «σεβαστούν το δικαίωμα του λαού τους στην ελευθερία της έκφρασης και των συγκεντρώσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024