Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση ξανά στο Κίεβο με διαδηλωτές εναντίον της «απομάκρυνσης» από την ΕΕ

Ένταση ξανά στο Κίεβο με διαδηλωτές εναντίον της «απομάκρυνσης» από την ΕΕ

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα στο Κίεβο όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση της Ουκρανία από την ΕΕ προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της κυβέρνησης και απωθήθηκαν από την αστυνομία με γκλομπς και δρακρυγόνα. Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στο Κίεβο έχουν αντιστρέψει απότομα τον προσανατολισμό της χώρας, στρέφοντάς την στη Ρωσία, προκαλώντας αντιδράσεις στο στρατόπεδο που κοιτά προς τις Βρυξέλλες.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα στο Κίεβο όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση της Ουκρανία από την ΕΕ προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της κυβέρνησης και απωθήθηκαν από την αστυνομία με γκλομπς και δρακρυγόνα.

Περί τους χίλιους διαδηλωτές επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση του Κιέβου να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η «μάχη» δίνεται μεταξύ του στρατοπέδου που κοιτά προς την ΕΕ και εκείνων που προτιμούν προσέγγιση με τη Μόσχα. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κίεβο αντέστρεψαν βίαια τον προσανατολισμό της χώρας, στρέφοντάς την στη Ρωσία.

Ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Ουντάρ (και παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας) Βιτάλι Κλίτσκο ζήτησε από τους διαδηλωτές τη διατήρηση της πίεσης κατά του καθεστώτος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς μέχρι τη σύνοδο κορυφής για την Ανατολική Σύμπραξη της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να υπογραφεί η διμερής συμφωνία συνεργασίας Ουκρανίας.

«Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε όσο η συμφωνία δεν υπογράφεται. Θα ζητήσουμε την ακύρωση της απόφασης της κυβέρνησης και την παραίτησή της» είχε δηλώσει την Κυριακή ο Κλίτσκο, κατά τη διάρκεια άλλης μεγάλης διαδήλωσης.

Η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα να μην υπογράψει την ιστορική συμφωνία ΕΕ-Ουκρανίας. Αμέσως η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποχώρησε στις πιέσεις της Ρωσίας, η οποία είχε σαφώς απειλήσει το Κίεβο με συνέπειες στις οικονομικές τους σχέσεις σε περίπτωση υπογραφής της συμφωνίας με την ΕΕ.

Μετά τη χθεσινή διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην πλατεία Ανεξαρτησίας, στη μεγαλύτερη εκδήλωση που οργανώνεται μετά την «Πορτακαλί Επανάσταση» του 2004, η αντιπολίτευση καλεί σε νέα συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024