Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δεύτερο γύρο εκλογών πηγαίνει ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων, Νασίντ

Σε δεύτερο γύρο εκλογών πηγαίνει ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων, Νασίντ

Ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ εξασφάλισε το 46,66% της ψήφου με καταμετρημένα τα ψηφοδέλτια σε 472 από τα 475 εκλογικά τμήματα κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Την Κυριακή αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος εκλογών, αν και δεν αποκλείεται να καθυστερήσει.

Ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ εξασφάλισε το 46,66% της ψήφου με καταμετρημένα τα ψηφοδέλτια σε 472 από τα 475 εκλογικά τμήματα κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αυτή ήταν μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η δημοκρατία η οποία αμαυρώθηκε από κατηγορίες χειραγώγησης της αντιπολίτευσης σε μια χώρα, της οποίας ο τουρισμός εξαρτάται από τη σταθερότητα.

Ωστόσο, ο Νασίντ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή της χώρας, ο κυριότερος αντίπαλος του Νασίντ, ο υποψήφιος του Προοδευτικού Κόμματος των Μαλδίβων Αμπντουλάχ Γιαμίν, εξασφάλισε το 29,88%, ενώ ο μεγιστάνας των τουριστικών θερέτρων και υποψήφιος του Κόμματος Τζουμχούρι, ο Κασίμ Ιμπραχίμ, το 23,46%.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι Μαλδίβες επιχειρούν να εκλέξουν νέο ηγέτη τους τελευταίους μήνες.

Ένας πρώτος γύρος προεδρικών εκλογών διεξήχθη στο νησί στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο τον ακύρωσε εξαιτίας παρατυπιών που σημειώθηκαν.

Νέες εκλογές ορίστηκαν για τις 19 Οκτωβρίου οι οποίες όμως αναβλήθηκαν εξαιτίας μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα για την έγκριση των ψηφοδελτίων.

Η Εκλογική Επιτροπή έχει προγραμματίσει επαναληπτικές εκλογές για αύριο, Κυριακή, αλλά η διεξαγωγή τους μπορεί να καθυστερήσει.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 2008, ένας νέος πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί έως τις 11 Νοεμβρίου, καθώς η θητεία του νυν προέδρου λήγει. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει προσωρινή προεδρία και η χώρα μπορεί να βυθιστεί στο χάος σε περίπτωση κενού εξουσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024