Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλακίζεται γυναίκα που δολοφόνησε τον προαγωγό της πριν 20 χρόνια

Αποφυλακίζεται γυναίκα που δολοφόνησε τον προαγωγό της πριν 20 χρόνια

Μία 35χρονη γυναίκα από την Καλιφόρνια που δολοφόνησε τον προαγωγό της σε ηλικία 16 ετών και η οποία παραμένει σχεδόν δύο δεκαετίες στη φυλακή, ενδέχεται να αποφυλακιστεί υπό όρους αυτή την εβδομάδα ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη της πολιτείας Τζέρι Μπράουν. Για απόφαση-ορόσημο μιλούν οι ακτιβιστές, που επί πέντε χρόνια αγωνίζονταν για την απελευθέρωσή της.

Μία 35χρονη γυναίκα από την Καλιφόρνια που δολοφόνησε τον προαγωγό της σε ηλικία 16 ετών και η οποία παραμένει σχεδόν δύο δεκαετίες στη φυλακή, ενδέχεται να αποφυλακιστεί υπό όρους αυτή την εβδομάδα ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη της πολιτείας Τζέρι Μπράουν.

Η επικείμενη αποφυλάκιση της Σάρα Κρούζαν από τις γυναικείες φυλακές της Κεντρικής Καλιφόρνιας στην Τσοουτσίλα χαιρετίστηκε ως ορόσημο από ακτιβιστές που για περισσότερα από πέντε χρόνια έδιναν μάχη για τη δικαίωσή της.

«Πρόκειται για τεράστια νίκη» δήλωσε ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Λίλαντ Γι, ο οποίος χαρακτήρισε την Κρούζαν σύμβολο ενός νομοσχεδίου που έγινε φέτος νόμος κι επιτρέπει στους καταδικασθέντες σε ισόβια χωρίς αναστολή, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν πριν από τα 18 τους, να υποβάλουν αίτηση για επανεξέταση της ποινής τους.

Η Κρούζαν, η οποία σύμφωνα με ακτιβιστές μεγάλωσε με μία κακοποιητική, εξαρτημένη από τα ναρκωτικά μητέρα, αποκάλυψε σε βίντεο της οργάνωσης Human Rights Watch το 2009 ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε ηλικία 11 ετών από τον άνδρα τον οποίο στη συνέχεια σκότωσε.

Δύο χρόνια αργότερα, ο άνδρας αυτός που ονομαζόταν Τζορτζ Χάουαρντ, ξεκίνησε να την υποχρεώνει να εκδίδεται. Τον Μάρτιο του 1994, δύο μήνες μετά τα 16α γενέθλιά της, τον πυροβόλησε θανάσιμα στο δωμάτιο ενός μοτέλ στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνιας.

Το αίτημά της να δικαστεί ως ανήλικη απορρίφθηκε κι η Κρούζαν κρίθηκε ένοχη από ενόρκους της κομητείας Ρίβερσαϊντ για φόνο εκ προμελέτης.

Δικαστής την καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς δικαίωμα αναστολής.

Το βίντεο του Human Rights Watch, στο οποίο εκφράζει μεταμέλεια για την πράξη της και περιγράφει την άθλια ζωή της ως πόρνη, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Την χρονιά που ακολούθησε τη δημοσιοποίησή του, ο τότε κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μετέτρεψε την ποινή της σε 25ετή κάθειρξη, γεγονός που της έδινε το δικαίωμα να ζητήσει την πρόωρη, υπό όρους, αποφυλάκισή της.

Νωρίτερα φέτος, το Συμβούλιο Εξέτασης Αιτημάτων για Πρόωρη Αποφυλάκιση της Καλιφόρνιας την έκρινε ικανή για αποφυλάκιση, στέλνοντας στον κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν τη σύστασή του. Τη Δευτέρα, ο Μπράουν ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι δεν θα παρέμβει για να εμποδίσει την αποφυλάκισή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024