Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκτόνησε ομοφυλόφιλος στη Ρώμη, καταγγέλλοντας την Ιταλία ως ομοφοβική

Αυτοκτόνησε ομοφυλόφιλος στη Ρώμη, καταγγέλλοντας την Ιταλία ως ομοφοβική

Ένας νέος 21 ετών έθεσε τέρμα στην ζωή του, το απόγευμα της Κυριακής, πέφτοντας στο κενό από τον ενδέκατο όροφο πολυκατοικίας, στην συνοικία «Καζιλίνα», της Ρώμης. Πρόκειται για την τρίτη αυτοκτονία νεαρού ομοφυλόφιλου στην ιταλική πρωτεύουσα από την αρχή του χρόνου. «Η Ιταλία είναι ελεύθερη χώρα, αλλά πάσχει από ομοφοβία και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία. Όσοι έχουν υιοθετήσει αυτή την στάση πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την συνείδησή τους» έγραψε ο νεαρός αυτόχειρας, σε επιστολή που άφησε σε συγγενείς του.

Ένας νέος 21 ετών έθεσε τέρμα στην ζωή του, το απόγευμα της Κυριακής, πέφτοντας στο κενό από τον ενδέκατο όροφο πολυκατοικίας, στην συνοικία «Καζιλίνα», της Ρώμης. Πρόκειται για την τρίτη αυτοκτονία νεαρού ομοφυλόφιλου στην ιταλική πρωτεύουσα από την αρχή του χρόνου.

«Η Ιταλία είναι ελεύθερη χώρα, αλλά πάσχει από ομοφοβία και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία. Όσοι έχουν υιοθετήσει αυτή την στάση πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την συνείδησή τους» έγραψε ο νεαρός αυτόχειρας, σε επιστολή που θέλησε να αφήσει στους συγγενείς του.

Οι γονείς του δεν είχαν καταλάβει ότι μπορεί να είχε γίνει στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς και διακρίσεων από συνομήλικούς του και ούτε γνώριζαν κάτι για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην τραγική αυτή είδηση, υπογραμμίζοντας ότι «μεσογειακές χώρες όπως η Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα είναι από τις λίγες, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχουν εγκρίνει νόμο κατά της ομοφοβίας που να αναγνωρίζει, παράλληλα, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν».

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν, ακόμη, τέτοια δράματα. Πιστεύω ότι μαζί με όλους τους νέους και όλες τις οικογένειες πρέπει να θέσουμε τέρμα στην τραγωδία της ομοφοβίας» τόνισε, μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook, ο περιφερειάρχης της Ρώμης, Νικόλα Τζιγκαρέττι.

«Λαμβάνουμε δυο χιλιάδες τηλεφωνήματα τον χρόνο και από τα στοιχεία μας προκύπτει ότι τουλάχιστον ένας στους δέκα ομοφυλόφιλους σκέφτηκε κάποια στιγμή στην ζωή του να αυτοκτονήσει. Πρέπει να απαντήσουμε διευρύνοντας και ενισχύοντας άμεσα τα δικαιώματα των γκέι πολιτών» δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Μαρράτσο, εκπρόσωπος της ιταλικής οργάνωσης Gay Center.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024