Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απαγορεύεται να πιάνετε τιμόνι, θυμίζει η Σαουδική Αραβία στις γυναίκες

Απαγορεύεται να πιάνετε τιμόνι, θυμίζει η Σαουδική Αραβία στις γυναίκες

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τις γυναίκες που ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση οδήγησης, η οποία έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια στο «ασθενές» φύλο, απηύθυναν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τις γυναίκες που ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση οδήγησης, η οποία έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια στο «ασθενές» φύλο απηύθυναν, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρει το BBC, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας προειδοποίησε πως όποιος αγνοήσει την απαγορεύση θα αντιμετωπίσει συνέπειες, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές.

Πάντως, για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί μαζική διαμαρτυρία με τις γυναίκες πίσω από το τιμόνι. Πρόκειται για την τρίτη τέτοιου είδους διαμαρτυρία από το το 1990.

Ακτιβιστές κατά του μέτρου έχουν συγκεντρώσει περί τις 17.000 υπογραφές με αίτημα να επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν ή μια εξήγηση γιατί βρίσκεται ακόμη σε ισχύ αυτή η απαγόρευση.

Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τις γυναίκες να πιάσουν το τιμόνι αψηφώντας την απαγόρευση.

Ωστόσο, μετά τις διαμαρτυρίες του 1990, πολλές γυναίκες συνελήφθησαν ή έχασαν και τις δουλειές τους.

Το θέμα επανήλθε έπειτα από αμφίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία μπέρδευε τόσο εκείνους που υποστήριζαν ότι οι γυναίκες πρέπει να οδηγούν όσο και εκείνους με την αντίθετη άποψη.

Η διευκρίνιση ήρθε την περασμένη Πέμπτη από εκπρόσωπο του υπουργείου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση ισχύει και πως όποιος την παραβεί θα υποστεί συνέπειες.

Μετά τις ανακοινώσεις αυτές οι ακτιβιστές διοργάνωσαν τη σημερινή διαμαρτυρία.

Αντίδραση υπήρξε και από περίπου 100 συντηρητικούς κληρικούς, οι οποίοι ζήτησαν από το εκκλησίασμα τους να αποκηρύξει τη διαμαρτυρία ως μια συνομωσία των γυναικών και ως απειλή για την πατρίδα.

Πάντως, οι ακτιβιστές θεωρούν ότι πίσω από όλη αυτή την κυβερνητική κινητοποίηση κατά των γυναικών οδηγών υπάρχει μια άμβλυνση στην επίσημη στάση της χώρας απέναντι στην απαγόρευση, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες ανεβάζουν στο Διαδίκτυο βίντεο με τους εαυτούς του να οδηγούν χωρίς να έχουν υποστεί καμία συνέπεια του νόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024