Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρουσιάστρια απολύθηκε επειδή θεωρήθηκε «τολμηρή» από την κυβέρνηση Ερντογάν

Παρουσιάστρια απολύθηκε επειδή θεωρήθηκε «τολμηρή» από την κυβέρνηση Ερντογάν

Τη στιγμή ακριβώς που η κυβέρνηση Ερντογάν αίρει την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στις δημόσιες υπηρεσίες ξεδιπλώνοντας την ισλαμική της ατζέντα έρχεται η είδηση της απόλυσης τηλεπαρουσιάστριας έπειτα από επικρίσεις του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος για την «απαράδεκτα τολμηρή» ενδυματολογική επιλογή της...

Τη στιγμή ακριβώς που η κυβέρνηση Ερντογάν αίρει την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στις δημόσιες υπηρεσίες ξεδιπλώνοντας την ισλαμική της ατζέντα έρχεται η είδηση της απόλυσης τηλεπαρουσιάστριας έπειτα από επικρίσεις του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος για «απαράδεκτα τολμηρή» ενδυματολογική επιλογή της…

Ο Χουσεΐν Τσελίκ, αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατέκρινε δημοσίως σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Γκιοζντέ Κανσού για την τουαλέτα που φόρεσε κατά την παρουσίαση τηλεοπτικού διαγωνισμού τη Δευτέρα από τη συχνότητα του δικτύου atv.

«Ήταν ένα απαράδεκτο φόρεμα. Δεν ανακατευόμαστε με την επιλογή κανενός, αλλά ήταν υπερβολικό, σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα γινόταν αποδεκτό» δήλωσε ο Χουσεΐν Τσελίκ για να συμπληρώσει μάλιστα ότι ένα τέτοιο φόρεμα δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό ούτε στο Χόλιγουντ.

Ακριβώς την επόμενη ημέρα, σήμερα δηλαδή, η παραγωγός εταιρεία της εκπομπής γνωστοποίησε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την παρουσιάστρια.

Το θέμα καταλαμβάνει τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου και έρχεται και «δένει» με την άρση της απαγόρευσης που ισχύει εδώ και σχεδόν 90 χρόνια στη χρήση της ισλαμικής μαντήλας στις δημόσιες υπηρεσίες της Τουρκίας.

Η κίνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά της πάγιας αντιπαράθεσης με τους κεμαλιστές που καταγγέλλουν την άρση ως απόδειξη της προώθησης ισλαμικής ατζέντας εκ μέρους του Ερντογάν -ο οποίος εντάσσει την «ελεύθερη» μαντήλα στο «πακέτο εκδημοκρατισμού» της Τουρκίας και η κυβέρνηση να κάνει λόγο για άρση πολιτικής διακρίσεων.

Είχε προηγηθεί στις αρχές Ιουνίου ο αμφιλεγόμενος νόμος που επιβάλει δρακόντειους περιορισμούς στην κατανάλωση και διαφήμιση αλκοόλ, και ο οποίος αποτελεί εξίσου «κόκκινο πανί» για τους επικριτές της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησης.

Ο εθνικός αερομεταφορέας, Turkish Airlines, έχει επίσης πάψει κατά το παρελθόν να σερβίρει αλκοόλ σε ορισμένες εσωτερικές πτήσεις, ενώ είχε επιβληθεί και απαγόρευση (που ήρθη προσφάτως) στις αεροσυνοδούς των Τουρκικών Αερογραμμών να βάφουν κόκκινα ή με άλλα έντονα χρώματα τα χείλη και νύχια τους.

Γ.Μ. – Ε.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024