Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ιατρείο της φυλακής η απεργός πείνας των Pussy Riot

Στο ιατρείο της φυλακής η απεργός πείνας των Pussy Riot

Στο ιατρείο της φυλακής όπου κρατείται μεταφέρθηκε η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, ένα από τα μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot. Η Τολοκονίκοβα, η οποία βρίσκεται σε τέταρτη ημέρα απεργίας πείνας κατήγγειλε ότι της πήραν το πόσιμο νερό από το κελί της.

Στο ιατρείο της φυλακής όπου κρατείται μεταφέρθηκε η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, ένα από τα μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot. Η Τολοκονίκοβα, η οποία βρίσκεται σε τέταρτη ημέρα απεργίας πείνας κατήγγειλε ότι της πήραν το πόσιμο νερό από το κελί της.

«Η Τολοκονίκοβα μεταφέρθηκε στην υπηρεσία υγείας του σωφρονιστικού συγκροτήματος αρ. 14», δήλωσε ο σύζυγός της Πιοτρ Βερζίλοφ στο πρακτορείο Interfax, προσθέτοντας ότι ο γιατρός και ο διευθυντής της φυλακής χαρακτήρισαν την κατάσταση της υγείας της «πολύ κακή».

Η υπηρεσία των φυλακών επιβεβαίωσε στο πρακτορείο RAPSI ότι η 23χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σήμερα στο ιατρείο της φυλακής, «έπειτα από τη σύσταση των γιατρών».

Η Τολοκονίκοβα -που εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών για μια «πανκ προσευχή» κατά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν την οποία τραγούδησε μαζί με άλλα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot σε καθεδρικό ναό της Μόσχας- ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκινά απεργία πείνας, λέγοντας ότι έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της μετά τις καταγγελίες της για τις συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο εργασίας.

Σε επιστολή της, την οποία έστειλε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύζυγός της, η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι από την Πέμπτη οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου εργασίας για γυναίκες αρ. 14 της Μορδόβια της στερούν το πόσιμο νερό και έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον της.

«Ο αξιωματικός Βαντίμ Νικολάγεβιτς με έπιασε από τα χέρια, ασκώντας επώδυνη πίεση στους ώμους μου και εμποδίζοντάς με να κινηθώ. Την ίδια ώρα η κρατούμενη Νεβετσέρια πήρε όλο το πόσιμο νερό που είχα» γράφει η Τολοκονίκοβα.

«Χωρίς νερό ένας άνθρωποι που κάνει απεργία πείνας πεθαίνει σε λίγες ημέρες» συνέχισε η ίδια στην επιστολή της.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να θεωρήσουμε αυτό το επεισόδιο της προσφυγής στη βία, καθώς και της κατάσχεσης του πόσιμου νερού μου ως μια απόπειρα να μου στερήσουν τη ζωή» καταγγέλλει.

Η διοίκηση των φυλακών από την πλευρά της διαψεύδει τις καταγγελίες αυτές, επισημαίνοντας ότι απλώς αντικατέστησε, έπειτα από σύσταση των γιατρών, το κρύο νερό στο κελί της με ζεστό.

«Δεν υπήρξε προσφυγή σε σωματική βία εναντίον της κρατούμενης» δήλωσε ένας εκπρόσωπος στο πρακτορείο Interfax.

Εξάλλου η διοίκηση είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι έθεσε την Τολοκονίκοβα, μητέρα ενός κοριτσιού 5 ετών, σε κελί της απομόνωσης, «ένα ασφαλές μέρος» με «άνετες συνθήκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες προβάλλεται στις Νύχτες Πρεμιέρας το ντοκιμαντέρ των Μάικ Λέρνερ και Μαξίμ Ποζντορόφκιν «Pussy Riot: Μια πανκ προσευχή». Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με την δίκη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος, δείχνοντας παράλληλα τις απόψεις τόσο των υποστηρικτών και των συγγενών των τριών κοριτσιών, όσο και των επικριτών τους.

Μάλιστα, καταφέρνει να σκιαγραφήσει το πορτραίτο κάθε μίας από τις νεαρές γυναίκες, δίνοντας «πρόσωπο» στα μέλη του συγκροτήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024