Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρό ξεκίνημα για το ευρωσκεπτικιστικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Ισχυρό ξεκίνημα για το ευρωσκεπτικιστικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) εμφανίζεται να μένει οριακά εκτός της γερμανικής Βουλής με 4,9% -εκ πρώτης όψεως οριακή ήττα, αλλά ουσιαστικά μεγάλη νίκη για ένα κόμμα που εμφανίστηκε από το πουθενά με μονοθεματική πλατφόρμα. Το πρώτο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που εμφανίστηκε μετά την κρίση χρέους στη Γερμανία κόντεψε να γίνει το πρώτο νέο κόμμα που μπαίνει στην Μπούντεσταγκ εδώ και δύο δεκαετίες -και μέχρι και το βράδυ της Κυριακής ακόμη ελπίζει.

Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) εμφανίζεται να μένει οριακά εκτός της γερμανικής Βουλής με 4,9% -εκ πρώτης όψεως οριακή ήττα, αλλά ουσιαστικά μεγάλη νίκη για ένα κόμμα που εμφανίστηκε από το πουθενά με μονοθεματική πλατφόρμα.

Tο πρώτο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που εμφανίστηκε μετά την κρίση χρέους στη Γερμανία κόντεψε να γίνει το πρώτο νέο κόμμα που μπαίνει στην Μπούντεσταγκ εδώ και δύο δεκαετίες -και, το βράδυ της Κυριακής, ακόμη ελπίζει.

«Δεν αλλάξαμε το κομματικό τοπίο, αλλά δημιουργήσαμε μία Εναλλακτική για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους» είπε ο επικεφαλής του κόμματος Μπερντ Λούκε.

«Ελπίζουμε ότι το ποσοστό μας θα φτάσει, αλλά εάν όχι υπάρχουν και οι ευρωεκλογές, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εμάς» είπε ο Λούκε.

Η άνοδος του AfD προφανώς έχει άμεση σχέση με τον καταποντισμό των Φιλελεύθερων (FDP), καθώς τμήμα της βάσης των Φιλελεύθερων ήταν αρνητικό στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης.

Μάλιστα, άλλη μία νίκη που μπορεί να διεκδικήσει το AfD είναι ότι, αν και πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, κατάφερε να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό από το περίπου 4,2% του μέχρι τώρα συγκυβερνώντος FDP.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024