Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραντεβού στο τέλος Σεπτεμβρίου δίνουν ΗΠΑ και Ρωσία για το Συριακό

Ραντεβού στο τέλος Σεπτεμβρίου δίνουν ΗΠΑ και Ρωσία για το Συριακό

Συνέχιση των συνομιλιών για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και νέα συνάντηση στο τέλος του μήνα, στη Νέα Υόρκη, συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία στις συνομιλίες Κέρι και Λαβρόφ στη Γενεύη. Στόχος των νέων συνομιλιών θα είναι η επανέναρξη της προσπάθειας για τη διενέργεια Διάσκεψης για τη Συρία· ο ρώσος ΥΠΕΞ καλωσόρισε την «κατανόηση από την Ουάσινγκτον της σημασίας του να προχωρήσει η διπλωματία» ενώ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Λακντάρ Μπραχίμι, χαρακτήρισε προϋπόθεση για τη Διάσκεψη τις κινήσεις της Δαμασκού για αδρανοποίηση του χημικού οπλοστασίου.

Συνέχιση των συνομιλιών για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και νέα συνάντηση στο τέλος του μήνα, στη Νέα Υόρκη, συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία στις συνομιλίες Κέρι και Λαβρόφ στη Γενεύη.

Στόχος των νέων συνομιλιών θα είναι η επανέναρξη της προσπάθειας για τη διενέργεια Διάσκεψης για τη Συρία· ο ρώσος ΥΠΕΞ καλωσόρισε την «κατανόηση από την Ουάσινγκτον της σημασίας του να προχωρήσει η διπλωματία» ενώ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Λακντάρ Μπραχίμι, χαρακτήρισε προϋπόθεση για τη Διάσκεψη τις κινήσεις της Δαμασκού για αδρανοποίηση του χημικού οπλοστασίου.

Τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος στις συνομιλίες, ωστόσο, όπως δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και οι δύο χρειάζεται να μελετήσουν το θέμα.

Από τη Γενεύη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον ρώσο ομόλογό του για τα χημικά της Συρίας.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται» είπε.

Ο Κέρι ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στη Νέα Υόρκη, «γύρω στις 28 Σεπτεμβρίου». Επιδίωξη θα είναι «να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να συμφωνηθεί ημερομηνία για τη διενέργεια διάσκεψης στη Γενεύη».

«Και οι δύο πλευρές είναι βαθιά δεσμευμένες σε μία λύση μέσα από διαπραγματεύσεις» είπε ο Κέρι και τόνισε ότι η επιτυχία των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από «την δυνατότητα να σημειώσουμε πρόοδο εδώ τις επόμενες ώρες και ημέρες στο θέμα των χημικών όπλων».

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε εύσημα στον Κέρι «επειδή κατανοεί τη σημασία του να προχωρήσει η διπλωματία για τη Συρία».

Ο ρώσος υπουργός δήλωσε ότι είναι απαραίτητο, τώρα που η Συρία κατέθεσε αίτηση για να ενταχθεί στη Σύμβαση απαγόρευσης των χημικών όπλων, «να σχεδιαστεί ένας δρόμος που θα εξασφαλίζει ότι το θέμα θα επιλυθεί γρήγορα, επαγγελματικά και το συντομότερο δυνατό, πρακτικά».

Στις επαφές πήρε μέρος την Παρασκευή και ο Λακντάρ Μπραχίμι, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία. «Οι εργασίες για το συριακό χημικό οπλοστάσιο είναι πολύ σημαντικές για τη διενέργεια της Διάσκεψης» είπε ο Μπραχίμι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024