Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ κατά Ρωσίας και Κίνας για τη στάση τους στο Συριακό

Μέρκελ κατά Ρωσίας και Κίνας για τη στάση τους στο Συριακό

Η Γερμανίδα καγκελάριος καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας αναφορικά με τη στάση που τηρούν στη συριακή κρίση, προσάπτοντάς τους ότι αποδυναμώνουν την εξουσία του ΟΗΕ. Σε συνέντευξή της σε αυστριακή εφημερίδα, η Άνγκελα Μέρκελ λέει πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία «έχει σπάσει ένα ταμπού και δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ωστόσο κλείνει κάθε ενδεχόμενο γερμανικής συμμετοχής σε πιθανή επέμβαση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας αναφορικά με τη στάση που τηρούν στη συριακή κρίση, προσάπτοντάς τους ότι αποδυναμώνουν την εξουσία των Ηνωμένων Εθνών.

Σε συνέντευξή της σε αυστριακή εφημερίδα, η Άνγκελα Μέρκελ λέει πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία «έχει σπάσει ένα ταμπού και δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ωστόσο κλείνει κάθε ενδεχόμενο γερμανικής συμμετοχής σε πιθανή επέμβαση.

«Είναι πολύ λυπηρό που η Ρωσία και η Κίνα αρνούνται από καιρού να υπάρξει μία κοινή στάση απέναντι στη συριακή σύρραξη. Αυτό αποδυναμώνει σημαντικά τον ρόλο που έχει ο ΟΗΕ σήμερα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στην Augsburger Allgemeine.

Η Μέρκελ επανέλαβε από τις ίδιες στήλες πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες, αποκλείοντας παράλληλα και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μίας γερμανικής συμμετοχής σε πιθανή ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Η Γερμανία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία στρατιωτική επέμβαση παρά μόνον εάν υπάρχει εξουσιοδότηση του ΟΗΕ. Κατά συνέπειαν, το θέμα μίας συμμετοχής του Μπούντεσβερ [σ.σ. στρατού] δεν τίθεται επί του παρόντος» επεσήμανε η Μέρκελ, η οποία στις 22 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον της κάλπης διεκδικώντας τρίτη διαδοχή θητεία στην καγκελαρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024