Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Κυρηνάλιο θα μεταβούν εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροδεξιάς

Στο Κυρηνάλιο θα μεταβούν εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροδεξιάς

Οι εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροδεξιάς στην Βουλή και την Γερουσία, Ρενάτο Μπρουνέτα και Ρενάτο Σκιφάνι, αναμένεται να μεταβούν τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο για να συζητήσουν με τον Τζ.Ναπολιτάνο τις πολιτικές εξελίξεις μετά την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη. Θα ζητήσουν παρέμβαση από τον Ναπολιτάνο, προκειμένου να μην εκτίσει την ποινή του ο Μπερλουσκόνι. Ωστόσο, προς το παρόν η προεδρία δεν δείχνει διατεθειμένη να απονείμει χάρη στον «Καβαλιέρε».

Οι εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροδεξιάς στην Βουλή και την Γερουσία, Ρενάτο Μπρουνέτα και Ρενάτο Σκιφάνι, αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να μεταβούν εντός της ημέρας στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να συζητήσουν με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο τις πολιτικές εξελίξεις μετά την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη.

Οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής ομάδας της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς θέλουν να διαπιστώσουν εάν και κατά πόσον υπάρχει η δυνατότητα να μην εκτίσει την ποινή του ο Μπερλουσκόνι –ένα χρόνο φυλάκισης– σε κατ’ οίκον περιορισμό και να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο.

Προς το παρόν όμως η προεδρία της ιταλικής Δημοκρατίας δεν δείχνει διατεθειμένη να εξετάσει το ενδεχόμενο απονομής χάριτος.

Οι Μπρουνέτα και Σκιφάνι, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν μια παρέμβαση «ανθρωπιστικού χαρακτήρα» από μέρους του προέδρου Ναπολιτάνο, που να προβλέπει πιθανόν την επιβολή χρηματικού πρόστιμου του Μπερλουσκόνι και την εξαγορά της ποινής.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η λύση αυτή υιοθετήθηκε για την περίπτωση του δημοσιογράφου Αλεσάντρο Σαλούστι, διευθυντή της εφημερίδας Il Giornale του ομίλου μέσων ενημέρωσης του Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε ένα χρόνο και δυο μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Για να μπορέσει να εφαρμοστεί όμως η μετατροπή της ποινής σε χρηματικό πρόστιμο, ο ενδιαφερόμενος πρέπει πρώτα να αρχίσει να εκτίει την ποινή που του έχει επιβληθεί.

Μετά την διαδήλωση στήριξης στον Μπερλουσκόνι στην Ρώμη, κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας υπογράμμισε ότι είναι «αθώος», αλλά δεν σκοπεύει να ρίξει την κυβέρνηση διότι δεν είναι «ανεύθυνος», πολιτικοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ενδέχεται να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της ως το φθινόπωρο.

Πολλά θα εξαρτηθούν, όμως, από το αν στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροδεξιάς οι εμπνευστές της γραμμής της διαλλακτικότητας και του διαλόγου θα συνεχίσουν να κρατούν υπό έλεγχο τα λεγόμενα «γεράκια».

Πρόκειται για βουλευτές όπως η Ντανιέλα Σαντανκέ και ο Ρενάτο Μπρουνέτα που ως την Κυριακή πίεζαν για ομαδική παραίτηση από το Κοινοβούλιο και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Η κεντροαριστερά, αναμένει να διαπιστώσει αν και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει όντως να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να αποφύγει ακραίες τοποθετήσεις.

«Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να συγκυβερνάμε με την κεντροδεξιά πάση θυσία, όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις και την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου» αναφέρουν στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, πρώην γραμματέας των Δημοκρατικών, απηύθυνε στους συνεργάτες και βουλευτές του Μπερλουσκόνι το ερώτημα: «Δεν νιώθουν άβολα άραγε να είναι επικεφαλής τους ένας πολιτικός που δεν διαθέτει πλέον καθαρό ποινικό μητρώο;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024