Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μην χαραμίζετε φαγητό, η απάντηση της Σεσίλ Κιέντζ στη ρατσιστική επίθεση

Μην χαραμίζετε φαγητό, η απάντηση της Σεσίλ Κιέντζ στη ρατσιστική επίθεση

Δεν πτοείται από την κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων εις βάρος της η πρώτη μαύρη ιταλίδα υπουργός. Η αντίδραση της Σεσίλ Κιέντζ για τις μπανάνες που κάποιος έριξε προς το μέρος της, την ώρα που εκείνη μιλούσε σε πολιτική εκδήλωση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειρωνική: «Μην χαραμίζετε φαγητό» επέπληξε τον άγνωστο, ενώ ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν θα τη σταματήσει από το να συνεχίσει το έργο της.

Δεν πτοείται από την κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων εις βάρος της η πρώτη μαύρη ιταλίδα υπουργός. Η αντίδραση της Σεσίλ Κιέντζ για τις μπανάνες που κάποιος έριξε προς το μέρος της, την ώρα που εκείνη μιλούσε σε πολιτική εκδήλωση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειρωνική: «Μην χαραμίζετε φαγητό» επέπληξε τον άγνωστο.

Η Σεσίλ Κιέντζ δήλωσε την Κυριακή στην εφημερίδα La Repubblica ότι, αν και δεν περίμενε να είναι τόσο σκληρές οι επιθέσεις εναντίον της, δεν πρόκειται να την σταματήσουν από το να κάνει τη δουλειά της.

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι ορισμένες φορές αισθάνομαι κουρασμένη από την επανάληψη τόσο σοβαρών προσβολών. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δυνατές. Αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω ή να σταθώ στις προσβολές καθαυτές. Προσπαθώ να κοιτάζω μπροστά, να συλλογίζομαι τη δυσφορία που πρέπει να καταλάβουμε ότι βρίσκεται πίσω από αυτά τα επεισόδια και πως η πολιτική και η κοινωνία μαζί μπορούν να δώσουν τις καλύτερες απαντήσεις» παρατήρησε η Σεσίλ Κιέντζ.

Η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας έχει γίνει στόχος σφοδρών ρατσιστικών επιθέσεων ήδη από τον διορισμό της τον Απρίλιο. Ωστόσο, το σοβαρότερο πλήγμα ήρθε προ ολίγων ημερών όταν ο αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας και στέλεχος της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Καλντερόλι, την αποκάλεσε ουραγκοτάγκο.

Μετά την γενική κατακραυγή, ο Καλντερόλι αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί.

Η υπουργός Μετανάστευσης, γεννημένη στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχει εξοργίσει τις ακροδεξιές οργανώσεις με την εκστρατεία για την ευκολότερη απόκτηση της ιταλικής υπηκοότητας.

Την Παρασκευή, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Forza Nuova τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες καλυμμένες με ψεύτικο αίμα κοντά στο χώρο, όπου διεξαγόταν η πολιτική εκδήλωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της Κιέντζ, όποιος γεννιέται στην χώρα να αποκτά αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.

«Η μετανάστευση σκοτώνει» έγραφαν φέιγ βολάν που αφέθηκαν πλάι στις κούκλες, σύνθημα που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η Forza Nuova αναφερόμενη σε δολοφονίες που διαπράττουν μετανάστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναζητά τον δράστη.

Στην ίδια εκδήλωση σημειώθηκε και η ρατσιστική επίθεση με τις μπανάνες που άγνωστος πέταξε προς το μέρος της υπουργού. Η Σεσίλ Κιέντζ έκανε λόγο για αξιοθρήνητη πράξη, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «σπατάλη τροφίμων», δεδομένης και της οικονομικής κρίσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024