Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμία αύξηση φόρων στη Γερμανία, λέει η προεκλογική Μέρκελ

Καμία αύξηση φόρων στη Γερμανία, λέει η προεκλογική Μέρκελ

Αντίθετη σε κάθε είδους αύξηση της φορολογίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εφόσον επανεκλεγεί στην καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ δίνοντας καθαρή ένδειξη για το «πεδίο μάχης» στο οποίο αναμένει ότι θα επικεντρωθεί η προεκλογική εκστρατεία. Οι αυξήσεις φόρων είναι λάθος και αναποτελεσματικές, λέει η Μέρκελ την ίδια στιγμή που κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έχουν «γονατίσει» από τις πολιτικές λιτότητας...

Αντίθετη σε κάθε είδους αύξηση της φορολογίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εφόσον επανεκλεγεί στην καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ δίνοντας καθαρή ένδειξη για το «πεδίο μάχης» στο οποίο αναμένει ότι θα επικεντρωθεί η προεκλογική εκστρατεία.

Η Μέρκελ έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την αντίθεσή της στις προτάσεις των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να αυξηθούν οι φόροι που καταβάλλουν οι πλουσιότεροι στη Γερμανία, αλλά στις σημερινές της δηλώσεις «άγγιξε» ευρύτερα στο φορολογικό ζήτημα.

Για πολλούς ψηφοφόρους, οι εκλογές «αφορούν τη σταθερότητα του ευρώ, τις θέσεις εργασίας -ει δυνατόν για όλους-, μια ισχυρή οικονομία στη χώρα μας» είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

«Γι’ αυτό χρειάζεσαι συνθήκες, στις οποίες να μπορείς να βασιστείς. Αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις φόρων είναι λάθος. Κάθε είδους» υπογράμμισε.

Η Άνγκελα Μέρκελ -η οποία κηρύττει την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης χρέους στην ΕΕ- ανέφερε ότι οι αυξήσεις των φόρων δεν συνεπάγονται κατ’ ανάγκη υψηλότερα φορολογικά έσοδα.

Αν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις φέρουν την Μέρκελ να κερδίζει με άνεση τρίτη θητεία στην καγκελαρία στις κάλπες της 22ας Σεπτεμβρίου, δεν είναι σαφές εάν θα μπορέσει να κυβερνήσει εκ νέου με το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), το οποίο επίσης τάσσεται υπέρ της χαμηλής φορολογίας.

Ενδέχεται εάν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αποτύχουν να εισέλθουν στη Βουλή να αναγκαστεί να επιδιώξει το σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» με το SPD, συνεπώς η φορολογική και η δημοσιονομική πολιτική θα αποτελέσει ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Η Μέρκελ είχε κατασπαταλήσει το τεράστιο προβάδισμα που είχε στις δημοσκοπήσεις του 2005, λέγοντας κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας πως θα αύξανε το ΦΠΑ στο 18% από 16%.

Το προβάδισμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης είχε μειωθεί από το 42% στις δημοσκοπήσεις στο 35,2% στην εκλογική αναμέτρηση, εν μέρει λόγω της δέσμευσης της Μέρκελ να αυξηθεί ο ΦΠΑ, γεγονός που είχε αναγκάσει το κόμμα της να συμμαχήσει απρόθυμα με το SPD.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024