Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόπτης ιερέας νεκρός από πυρά ενόπλων στην Αίγυπτο

Κόπτης ιερέας νεκρός από πυρά ενόπλων στην Αίγυπτο

Φόβους ότι η Αίγυπτος ενδέχεται να βυθιστεί και στη δίνη σεκταριστικής βίας μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πυροδοτεί η είδηση του θανάτου κόπτη χριστιανού ιερέα στην ασταθή επαρχία του Βόρειου Σινά από πυρά ενόπλων -ενδεχομένως η πρώτη επίθεση με θρησκευτικά κίνητρα στην Αίγυπτο μετά την αλλαγή καθεστώτος από το στρατό. Περισσότεροι από 30 οι νεκροί σε όλη τη χώρα, σε νέες διαδηλώσεις καλούν την Κυριακή οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι...

Φόβους ότι η Αίγυπτος ενδέχεται να βυθιστεί και στη δίνη σεκταριστικής βίας μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πυροδοτεί η είδηση του θανάτου κόπτη χριστιανού ιερέα στην ασταθή επαρχία του Βόρειου Σινά από πυρά ενόπλων -ενδεχομένως η πρώτη επίθεση με θρησκευτικά κίνητρα στην Αίγυπτο μετά την αλλαγή καθεστώτος από το στρατό.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ από μοτοσικλέτα και σκότωσαν τον 39χρονο ιερέα Μίνα Αμπούντ Σαρουίν νωρίς το απόγευμα, ενώ περπατούσε στην περιοχή Μασαΐντ της παραλιακής πόλης Ελ Αρίς, επαρχιακής πρωτεύουσας του Βορείου Σινά.

Ισλαμιστές πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από αρκετές επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο στο Βόρειο Σινά, στις οποίες περιλαμβάνονται πυροβολισμοί εναντίον τεσσάρων σημείων ελέγχου του στρατού στην περιοχή.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι του Μόρσι έχουν επικρίνει δριμύτατα τον κόπτη Πατριάρχη Ταουάντρος, πνευματικό ηγέτη των οκτώ εκατομμυρίων χριστιανών της Αιγύπτου, επειδή έδωσε την ευλογία του στην καθαίρεση του προέδρου και παρέστη στην ανακοίνωση του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι για την αναστολή της ισχύος του Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ, στο Κάιρο, ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας Άντλι Μανσούρ είχε το Σάββατο συνομιλίες με τον στρατηγό Αλ-Σίσι, ο οποίος διατελεί επίσης υπουργός Άμυνας. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ και οι τρεις σύμβουλοι του Μανσούρ που διορίσθηκαν την Παρασκευή.

Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ο Μανσούρ στο προεδρικό μέγαρο Ιτιχαντίγια, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αίγυπτος παραμένει στη δίνη της βίας στον απόηχο της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι. Περισσότεροι από 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του ανατραπέντος προέδρου που παραμένει υπό κράτηση.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καλούν σε νέες διαδηλώσεις την Κυριακή, διαμηνύοντας ότι θα παραμείνουν «κατά εκατομμύρια» στους δρόμους έως την επάνοδο του προέδρου τους στην εξουσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024