Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε επικίνδυνα επίπεδα η ομοφοβία στην Αφρική, λέει η Διεθνής Αμνηστία

Σε επικίνδυνα επίπεδα η ομοφοβία στην Αφρική, λέει η Διεθνής Αμνηστία

Οι ομοφοβικές επιθέσεις στην υπο-σαχάρια Αφρική έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και θα πρέπει να σταματήσουν, αναφέρει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία. Οι κυβερνήσεις των χωρών της Αφρικής ποινικοποιούν τις «ομοφυλοφιλικές πράξεις», προσπαθώντας να ψηφίσουν νέους νόμους και αυστηρές ποινές, σημειώνει η έκθεση. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η ομοφυλοφιλία αποτελεί έγκλημα σε 38 αφρικανικές χώρες.

Οι ομοφοβικές επιθέσεις στην υπο-σαχάρια Αφρική έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και θα πρέπει να σταματήσουν, αναφέρει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της Αφρικής ποινικοποιούν τις «ομοφυλοφιλικές πράξεις», προσπαθώντας να ψηφίσουν νέους νόμους και αυστηρές ποινές, σημειώνει η έκθεση.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, αυτό στέλνει το «τοξικό μήνυμα» ότι οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι τρανς είναι εγκληματίες.

Μάλιστα, ορισμένοι ηγέτες αφρικανικών χωρών ισχυρίζονται ότι το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος είναι αντι-αφρικανικό.

Αν και οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει τις ομοφοβικές πολιτικές, λέγοντας ότι θα σταματήσουν την παροχή βοήθειας προς τις χώρες που δεν σέβονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, η έκθεση αναφέρει ότι αμερικανικές θρησκευτικές ομάδες «χρηματοδοτούν και προωθούν την ομοφοβία στην Αφρική».

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί έγκλημα σε 38 αφρικανικές χώρες, αναφέρει η έκθεση.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Νότιο Σουδάν και το Μπουρουντί ψήφισαν νόμους που ποινικοποιούν τις σχέσεις μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου.

«Αυτοί οι δηλητηριώδεις νόμοι θα πρέπει να καταργηθούν και τα δικαιώματα όλων των Αφρικανών να επικυρωθούν» τονίζει η Διεθνής Αμνηστία στην έκθεση με τίτλο «Κάνοντας τον Έρωτα έγκλημα: η ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς στην υπο-σαχάρια Αφρική».

Η υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ντέιβιντ Κάτο το 2010 είχε συγκλονίσει όχι μόνο την Ουγκάντα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Συντηρητικά μέσα ενημέρωσης δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες ομοφυλοφίλων με λεζάντες του τύπου «Κρεμάστε τους», ενώ η αστυνομία βρίσκει μικρές αφορμές για να τους συλλάβει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024