Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εννέα ξένοι τουρίστες σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων στο Κασμίρ

Εννέα ξένοι τουρίστες σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων στο Κασμίρ

Ένοπλοι εισέβαλαν την Κυριακή σε ξενοδοχείο στο Κασμίρ, στο βόρειο Πακιστάν, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν εννέα ξένους τουρίστες και μία γυναίκα από το Πακιστάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα είναι πέντε Ουκρανοί, τρεις Κινέζοι, ένας Ρώσος και μία γυναίκα από το Πακιστάν -ίσως ξεναγός τους. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική πακιστανική οργάνωση Τζουντούλαχ.

Ένοπλοι εισέβαλαν την Κυριακή σε ξενοδοχείο στο Κασμίρ, στο βόρειο Πακιστάν, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν εννέα ξένους τουρίστες και μία γυναίκα από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα είναι πέντε Ουκρανοί, τρεις Κινέζοι, ένας Ρώσος και μία γυναίκα από το Πακιστάν -ίσως ξεναγός τους.

Η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στον καταυλισμό βάσης του όρους Νάνγκα Παρμπάτ, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για ορειβάτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Άγνωστοι μπήκαν σε ένα ξενοδοχείο όπου έμεναν ξένοι τουρίστες και άνοιξαν πυρ» δήλωσε ο Άλι Σερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στη βόρεια επαρχία Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν.

Ο Σερ είχε δηλώσει νωρίτερα πως σκοτώθηκαν 10 ξένοι τουρίστες, όμως αξιωματούχοι αναθεώρησαν τον απολογισμό αυτό, καθώς νέες πληροφορίες έφθαναν από την περιοχή.

Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική πακιστανική οργάνωση Τζουντούλαχ.

«Αυτοί οι ξένοι είναι εχθροί μας και με υπερηφάνεια αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το φόνο τους και θα συνεχίσουμε τέτοιες επιθέσεις και στο μέλλον» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τζουντούλαχ, Άχμεντ Μαρουάτ, στο πρακτορείο Reuters.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας της χώρας, περιλαμβανομένης μιας ενέδρας το Φεβρουάριο του 2012 όταν ένοπλοι είχαν σκοτώσει 18 επιβάτες ενός λεωφορείου.

Οι ένοπλοι διέφυγαν μετά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε γύρω στη 01:00 την νύχτα της Κυριακής, έκανε γνωστό ο Σερ.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως στην περιοχή εστάλη μεγάλος αριθμός προσωπικού ασφαλείας.

«Καθώς η περιοχή είναι πολύ απομακρυσμένη, χωρίς δρόμους ή μέσα μεταφοράς, οι σοροί θα μεταφερθούν με ελικόπτερο» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η επαρχία Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν, η οποία συνορεύει με την Κίνα και το Κασμίρ, θεωρείτο μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές του Πακιστάν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί εκεί επιθέσεις εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας.

Ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκαν επίθεση ξένοι τουρίστες στην εν λόγω επαρχία, η οποία φημίζεται για την ομορφιά των φυσικών τοπίων της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024