Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαφθορά αλλά και γκέι λόμπι στο Βατικανό «αναγνωρίζει ο Πάπας»

Διαφθορά αλλά και γκέι λόμπι στο Βατικανό «αναγνωρίζει ο Πάπας»

Ρεύμα διαφθοράς στην Κούρια, την γραφειοκρατία του Βατικανού, αλλά και «γκέι λόμπι» γύρω από την Αγία Έδρα φέρεται να αναγνώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με αντιπροσώπους οργανισμού από τη Λατινική Αμερική. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές, λέγοντας πως επρόκειτο για ιδιωτική συνομιλία του Ποντίφικα.

Ρεύμα διαφθοράς στην Κούρια, την γραφειοκρατία του Βατικανού, αλλά και «γκέι λόμπι» γύρω από την Αγία Έδρα φέρεται να αναγνώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με αντιπροσώπους οργανισμού από τη Λατινική Αμερική.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές, λέγοντας πως επρόκειτο για ιδιωτική συνομιλία του Ποντίφικα.

Το καθολικό site «Reflexiοn y Liberaciοn» στη Χιλή δημοσίευσε περίληψη συζήτησης που είχε ο Φραγκίσκος σε συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με αντιπροσώπους της CLAR. Σε αυτήν, εμφανίζεται να κάνει αναφορά σε διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία τα προβλήματα στον γραφειοκρατικό μηχανισμό του Βατικανού.

Σύμφωνα με την περίληψη της συζήτησης, ο Πάπας είπε πως «στην Κούρια υπάρχουν και άγιοι άνθρωποι, πραγματικά, αλλά υπάρχει και ένα ρεύμα διαφθοράς, υπάρχει κι αυτό, είναι αλήθεια». Σε άλλο σημείο γράφεται: «Αναφέρεται ένα γκέι λόμπι, και είναι αλήθεια, υπάρχει, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, π. Φεντερίκο Λομπάρντι απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα. «Ήταν μία ιδιωτική συνάντηση, οπότε δεν έχω να κάνω σχόλια για το περιεχόμενό της» είπε, όπως αναφέρει το Reuters.

Προ μηνών, μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ’, τα ιταλικά ΜΜΕ είχαν αναφερθεί σε έκθεση «επιθεωρητών» της Αγίας Έδρας μετά την υπόθεση Vatileaks, η οποία φέρεται επίσης να μιλούσε για «κύκλωμα γκέι καρδιναλίων» που άφηνε το Βατικανό έκθετο σε εκβιασμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024