Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλείει προσφυγή στις κάλπες το κόμμα του Ερντογάν

Αποκλείει προσφυγή στις κάλπες το κόμμα του Ερντογάν

Τις πρόωρες κάλπες απέκλεισε το τουρκικό κυβερνών κόμμα, μετά την έκτακτη συνεδρίασή του ενώπιον των διαδηλώσεων. «Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στο πρόγραμμα των εκλογών», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του AKP μετά την έκτακτη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου του, βάζοντας τέλος στη φημολογία που ακουγόταν στη γείτονο. Την ίδια στιγμή, οι διαδηλωτές παραμένουν στο Ταξίμ και ο αριθμός τους μεγάλωνε όσο πλησίαζε το βράδυ.

Τις πρόωρες εκλογές απέκλεισε το τουρκικό κυβερνών κόμμα, μετά την έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο ενώπιον των διαδηλώσεων, βάζοντας τέλος στη φημολογία που ακουγόταν στη γείτονο.

«Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές τον Αύγουστο και οι βουλευτικές τον Ιούνιο του 2015, δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στο πρόγραμμα», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του AKP μετά την έκτακτη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου του το Σάββατο.

Από την Παρασκευή, δημοσιεύονταν πληροφορίες που ήθελαν το ΑΚΡ να επιλέγει την οδό της κάλπης ώστε να εκτονώσει το κλίμα στους δρόμους.

Τις εικασίες είχε εντείνει και η ανακοίνωση της συνάντησης του Ερντογάν με τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, το Σάββατο. Επισήμως, θέματα της συνάντησης είναι η πορεία των προτάσεων για την συνταγματική αναθεώρηση και το ζήτημα του διαδόχου του Τσιτσέκ, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή, οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως και στις υπόλοιπες πόλεις, επιμένουν. Στο Ταξίμ, οι κατασκηνωτές παρέμεναν στην πλατεία και ο αριθμός των συγκεντρωμένων αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζει το βράδυ.

Σε μία ασυνήθιστη επίδειξη ενότητας μάλιστα, οι σύλλογοι οπαδών των τριών ομάδων της πόλης Μπεσικτάς, Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε έκαναν από κοινού πορείες προς την πλατεία.

Μεγάλος όγκος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε για άλλο ένα βράδυ στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την αφορμή των διαδηλώσεων, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης απέκλεισε την κατασκευή εμπορικού κέντρου στο πάρκο Γκεζί -χωρίς πάντως να απομακρύνεται από την πρόθεση για παρεμβάσεις στην πλατεία, με την αναπαλαίωση των οθωμανικών στρατιωτικών παραπηγμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024