Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έφτασαν στη Συρία οι πρώτοι ρωσικοί S-300, λέει η Δαμασκός

Έφτασαν στη Συρία οι πρώτοι ρωσικοί S-300, λέει η Δαμασκός

Παραδόθηκε στη Συρία το πρώτο ρωσικό φορτίο εξελιγμένων συστημάτων αεράμυνας, όπως εμφανίζεται να δηλώνει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. Στη συνέντευξή του στο λιβανέζικο κανάλι της Χεζμπολάχ, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Πέμπτης, ο Άσαντ σημειώνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ρωσικά φορτία S-300. Παράλληλα, η Μόσχα κατηγορεί την συριακή αντιπολίτευση ότι με την στάση της προσπαθεί να τορπιλίσει την πρωτοβουλία για ειρηνευτική διάσκεψη. Οι σφοδρές μάχες στο Κουσέιρ συνεχίζονται, με τις καθεστωτικές δυνάμεις να προελαύνοουν γρηγορότερα.

Παραδόθηκε στη Συρία το πρώτο ρωσικό φορτίο εξελιγμένων συστημάτων αεράμυνας, όπως εμφανίζεται να δηλώνει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στη συνέντευξή του στο λιβανέζικο κανάλι της Χεζμπολάχ, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Πέμπτης, ο Άσαντ σημειώνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ρωσικά φορτία S-300.

Η συνέντευξη δόθηκε στο Al Manar και σε αναφορές του καναλιού πριν τη μετάδοσή, ο Άσαντ εμφανίζεται να δηλώνει ότι η Δαμασκός «έχει παραλάβει το πρώτο φορτίο ρωσικών S-300, και το υπόλοιπο πρόκειται να φτάσει σύντομα».

Το Ισραήλ ανέφερε ότι «ελέγχει την αναφορά», σύμφωνα με ανώνυμο αξιωματούχο της ισραηλινής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters. Το Ισραήλ έχει προσπαθήσει να πιέσει να μην παραδοθούν S-300 στη Συρία και την Τρίτη ανέφερε πως δεν είχαν φτάσει ακόμη φορτία προς τη Δαμασκό.

Παράλληλα, η Μόσχα κατηγόρησε την συριακή αντιπολίτευση ότι με την στάση της προσπαθεί να τορπιλίσει την πρωτοβουλία για ειρηνευτική διάσκεψη.

Αναφερόμενος στον όρο των αντικαθεστωτικών για απομάκρυνση του Άσαντ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως «δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Εθνικός Συνασπισμός και οι περιφερειακοί του σπόνσορες κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ξεκινήσει διαδικασία πολιτικής λύσης και να επιτύχουν στρατιωτική επέμβαση στη χώρα».

Σφοδρές μάχες στο Κουσέιρ

Στο συριακό έδαφος, οι συγκρούσεις στο Κουσέιρ συνεχίζονται και οι αντικαθεστωτικοί απηύθηναν έκκληση για βοήθεια.

«Έχουμε 700 ανθρώπους τραυματίες στο Κουσέιρ και σε 100 απ’ αυτούς χορηγείται οξυγόνο. Η πόλη είναι πολιορκημένη και δεν υπάρχει τρόπος να φθάσει ιατρική βοήθεια» ανέφερε ο Μάλεκ Άμαρ, αντικαθεστωτικός στο Κουσέιρ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αντικαθεστωτικοί λένε πως τουλάχιστον 50 όλμους πέφτουν κάθε ώρα. Οι δυνάμεις του Άσαντ, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται και μαχητές της Χεζμπολάχ, φαίνεται ότι προελαύνουν ακόμη γρηγορότερα μετά την ανακατάλψηη της κοντινής αεροπορικής βάσης της Νταμπαά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024