Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε καθεστώς μάρτυρα για την υπόθεση Ταπί τέθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ

Σε καθεστώς μάρτυρα για την υπόθεση Ταπί τέθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ

Οι γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μην ασκήσουν έρευνα κατά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε σχέση την εμπλοκή της στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί. Αντιθέτως, της έδωσαν το καθεστώς του βασικού μάρτυρα, κατά του οποίου δεν αποκλείεται μελλοντικά η άσκηση δίωξης. Δεν είναι έκπληξη το καθεστώς, επισήμανε, «πάντα ενήργησα προς το συμφέρον του κράτους και σύμφωνα με τον νόμο».

Οι γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μην ασκήσουν έρευνα κατά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε σχέση την εμπλοκή της στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί. Αντιθέτως, της έδωσαν το καθεστώς του βασικού μάρτυρα, κατά του οποίου δεν αποκλείεται μελλοντικά η άσκηση δίωξης.

Το δικονομικό καθεστώς το οποίο θα έχει η Κριστίν Λαγκάρντ, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής ανάκρισης, είναι στην ενδιάμεση βαθμίδα ανάμεσα σε αυτό ενός απλού μάρτυρα της υπόθεσης και του κατηγορούμενου.

Όπως είπε σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, οι εξηγήσεις που έδωσε παρείχαν στους δικαστές απαντήσεις για τις ενέργειες της.

Ακόμη, πρόσθεσε, το καθεστώς του μάρτυρα που της έδωσαν δεν αποτέλεσε για την ίδια έκπληξη γιατί «πάντα ενήργησα προς το συμφέρον του κράτους και σύμφωνα με τον νόμο».

Την Πέμπτη είχε καταθέσει για 12 ώρες ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Λαγκάρντ το 2008, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, είχε επιλέξει την ιδιωτική εξωδικαστική διαιτησία προς επίλυση της διαφοράς των δύο πλευρών αναφορικά με την μεταπώληση της Adidas -διευθέτηση που επέτρεψε στον γάλλο επιχειρηματία, φίλο του Νικολά Σαρκοζί, να αποκομίσει 285 εκατομμύρια ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024