Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντέχει η δημοτικότητα Ομπάμα παρά την «εβδομάδα των παθών»

Αντέχει η δημοτικότητα Ομπάμα παρά την «εβδομάδα των παθών»

Παρά το βαρύ κλίμα που έχει τυλίξει τον Λευκό Οίκο εξαιτίας τριών υποθέσεων -φορολογικοί έλεγχοι σε συντηρητικές ομάδες, «παρέμβαση» στα τηλεφωνικά αρχεία του Associated Press και αποκαλύψεις για το χειρισμό της επίθεσης στη Βεγγάζη- που ήλθαν ταυτόχρονα να ξεσηκώσουν κύμα επικρίσεων, ο δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα παραμένει πάνω από το 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου CNN.

Παρά το βαρύ κλίμα που έχει τυλίξει τον Λευκό Οίκο εξαιτίας τριών υποθέσεων που ήλθαν ταυτόχρονα να ξεσηκώσουν κύμα σφοδρών επικρίσεων εναντίον της διακυβέρνησης Ομπάμα, ο δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα πάνω από το 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου CNN που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Περίπου το 53% των Αμερικανών εγκρίνει το έργο του προέδρου, ενώ το 45% το αποδοκιμάζει, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που διεξήχθη από το CNN και το ινστιτούτο ORC την Παρασκευή και το Σάββατο, έπειτα από μια εβδομάδα η οποία μονοπωλήθηκε από πολιτικές διαμάχες που έχουν προκαλέσει την οργή των Ρεπουμπλικανών.

Ένα νομοσχέδιο για την προστασία των πηγών των δημοσιογράφων θα κατατεθεί στη Γερουσία μετά την οργή που προκλήθηκε από την κατάσχεση των τηλεφωνικών αρχείων του πρακτορείου Associated Press από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κεφάλια έχουν αρχίσει να πέφτουν στις φορολογικές αρχές, οι οποίες παραδέχτηκαν ότι υπέβαλαν δεκάδες συντηρητικές ομάδες σε εξαιρετικά επαχθείς και «ανάρμοστες» διοικητικές διαδικασίες.

Τέλος, η περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στη Βεγγάζη (Λιβύη), τον Σεπτέμβριο, συνεχίζει να παραμένει στην επικαιρότητα, καθώς ο Λευκός Οίκος έχει δημοσιοποίησε, δεχόμενος πίεση, 100 σελίδες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εσωτερική χρήση για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για χειραγώγηση πληροφοριών που αφορούν την υπόθεση.

Στις αρχές Απριλίου, η ίδια δημοσκόπηση έδωσε στον πρόεδρο μια από στατιστική άποψη ισοδύναμη βαθμολογία της τάξης του 51%.

Σχεδόν το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το θέμα των φορολογικών ελέγχων ήταν «ως επί το πλείστον αληθείς» ή «απόλυτα αληθείς», ενώ ένα 54% πιστεύει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές «αντέδρασαν με τον αρμόζοντα τρόπο» στις σχετικές αποκαλύψεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024