Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Βαυαροί βουλευτές στο στόχαστρο για προσλήψεις συγγενών

Οι Βαυαροί βουλευτές στο στόχαστρο για προσλήψεις συγγενών

Την κριτική που υφίστανται συλλήβδην τα βαυαρικά κόμματα για προσλήψεις συγγενών σκοπεύει να κατευνάσει ο νέος, αυστηρότερος, κανονισμός εναντίον της οικογενειοκρατίας -«ποινικοποιώντας» την απασχόληση με δημόσια κεφάλαια συγγενών μέχρι και τετάρτου βαθμού. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει με την πρόσφατη αποκάλυψη πως ο αρχηγός της πλειοψηφίας απασχολούσε για δεκαετίες τη σύζυγό του ως γραμματέα και κορυφώθηκε όταν το κοινοβούλιο έφτιαξε λίστα με όσους βουλευτές είχαν προσλάβει συγγενείς την τελευταία δεκαετία.

Την κριτική που υφίστανται συλλήβδην τα βαυαρικά κόμματα για προσλήψεις συγγενών σκοπεύει να κατευνάσει ο νέος, αυστηρότερος, κανονισμός εναντίον της οικογενειοκρατίας -«ποινικοποιώντας» την απασχόληση με δημόσια κεφάλαια συγγενών μέχρι και τετάρτου βαθμού.

Σχεδόν όλα τα κόμματα συμφώνησαν οι νέοι κανονισμοί για τα μέλη του Κοινοβουλίου του κρατιδίου της Βαυαρίας να περιέχουν τελικά αυστηρότερους όρους, για να διαφυλαχθεί το κύρος του θεσμού.

Οι βουλευτές δεν θα μπορούν πλέον να προσλαμβάνουν δικούς τους συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού, αλλά ούτε και συγγενείς μέχρι τρίτου βαθμού οποιουδήποτε άλλου βουλετή για δικό τους λογαριασμό.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει με την πρόσφατη αποκάλυψη πως ο αρχηγός της πλειοψηφίας του CSU, Γκέοργκ Σμιτ, απασχολούσε για δεκαετίες τη σύζυγό του ως γραμματέα.

Ο Σμιτ παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το πρόσωπό του που ήρθαν ταυτόχρονα με το σκάνδαλο για τον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, ισχυρό φίλο του CSU που φοροδιέφευγε συστηματικά.

Η υπόθεση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο Τύπος άρχισε έπειτα να ασχολείται με την υπόθεση του Γκέοργκ Βίντερ, ο οποίος απασχολούσε ως βοηθούς τους δύο γιους του (ακούστηκαν μέχρι και ερωτηματικά για απασχόληση ανηλίκων).

Τελικά, το ζήτημα κορυφώθηκε όταν η πρόεδρος της βουλής του κρατιδίου Μπάρμπαρα Σταμ πέρασε στην αντεπίθεση και δημοσίευσε λίστα με 79 βουλευτές που απασχολούσαν συγγενείς τα τελευταία δέκα χρόνια. Με διαφορά πρώτοι έρχονταν βουλευτές από το CSU αλλά στη λίστα «αντιπροσωπεύονται» επαρκώς σχεδόν όλα τα κόμματα.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η επιστολή που συνυπέγραψαν δεκάδες βουλευτές όλων των αποχρώσεων, επικρίνοντας τις γενικεύσεις στα ΜΜΕ και προειδοποιώντας για την ανάγκη να μην πληγεί το κύρος του θεσμού του Κοινοβουλίου εξαιτίας της συμπεριφοράς μελών του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024