Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά από 49χρονο άνεργο μπροστά στο ιταλικό πρωθυπουργικό μέγαρο

Πυρά από 49χρονο άνεργο μπροστά στο ιταλικό πρωθυπουργικό μέγαρο

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς μπροστά από το ιταλικό πρωθυπουργικό μέγαρο, την ώρα που η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ορκιζόταν στο κοντινό προεδρικό μέγαρο. Συνελήφθη τραυματισμένος ο δράστης, ένας 49χρονος άνεργος Ιταλός, τραυματισμένη ελαφρά και μία έγκυος περαστική. Πανικός στο σημείο, σε κατάσταση συναγερμού και το Κυρηνάλιο. «Μεμονωμένο περιστατικό, τραγική κίνηση ενός ανέργου» λέει η νέα κυβέρνηση, «δεν είναι τρομοκρατία, αλλά το τεταμένο πολιτικό κλίμα δεν βοηθά» εκτίμησε ο δήμαρχος της Ρώμης.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς μπροστά από το ιταλικό πρωθυπουργικό μέγαρο, την ώρα που η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ορκιζόταν στο κοντινό προεδρικό μέγαρο. O ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο λαιμό και ο δεύτερος στο πόδι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε ελαφρά και μία έγκυος περαστική.

Μετά την ορκωμοσία και την ανάληψη καθηκόντων, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως φαίνεται ότι επρόκειτο για «μεμονωμένο περιστατικό». Ο δήμαρχος της Ρώμης ανέφερε πως δεν επρόκειτο για τρομοκρατία, αλλά σημείωσε πως το τεταμένο πολιτικό κλίμα «δεν βοήθησε».

Το περιστατικό συνέβη μπροστά από το Παλάτσο Κίτζι, την έδρα του ιταλού πρωθυπουργού, το μεσημέρι της Κυριακής. Την ίδια ώρα ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στο προεδρικό μέγαρο, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.
{{{ map }}}

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, άγνωστος ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα ξεκίνησε να πυροβολεί μπροστά από Παλάτσο Κίτζι.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά. Στο περιστατικό, μετά τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών και μίας περαστικής, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, τραυματίστηκε και ο δράστης ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ως δράστης συνελήφθη ένας 49χρονος από την Καλαβρία, ο οποίος στα ΜΜΕ αναφερόταν ως άνθρωπος που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Το τελευταίο ωστόσο το αρνήθηκαν συγγενείς του, λέγοντας πως ο 49χρονος έχασε πρόσφατα τη δουλειά του και χώρισε με τη γυναίκα του.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε αργότερα πως επρόκειτο για «τραγική κίνηση ενός ανέργου», θεωρώντας πιθανό πως ο δράστης ήθελε να αυτοκτονήσει. Ο δράστης έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Τραυματίες είναι ο 50χρονος καραμπινιέρος Τζουζέπε Τζανγκράντε, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη. Οι γιατροί δεν έχουν προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις, ενώ τις επόμενες ώρες πρόκειται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Ο δεύτερος καραμπινιέρος, Φαντσέσκο Νέγκρι, 30 ετών, φέρει τραύματα στο πόδι και υποβάλλεται σε επέμβαση.

Η διερχόμενη έγκυος γυναίκα, τραυματίστηκε από θραύσμα και τής παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έξω από το κυβερνητικό μέγαρο.

Συναγερμός στο Κυρηνάλιο

Το περιστατικό προκάλεσε πανικό όχι μόνο μπροστά στην έδρα του πρωθυπουργού, αλλά έθεσε και σε κατάσταση συναγερμού το Κυρηνάλιο, την ώρα της ορκωμοσίας.

Δεν ήταν εξαρχής σαφές εάν το περιστατικό σχετίζεται ή όχι με την ορκωμοσία, η οποία είχε ξεκινήσει περίπου δέκα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς.

Ο δήμαρχος τη Ρωμης ανέφερε περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό πως δεν πρόκειται για πολιτική επίθεση, σημείωσε ωστόσο πως το πολιτικό κλίμα είναι τεταμένο.

«Δεν είναι πράξη τρομοκρατίας αλλά σίγουρα δεν έχει βοηθήσει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων μηνών» είπε ο δήμαρχος Τζιάννι Αλεμάνο.

Οι πυροβολισμοί αμαύρωσαν την ορκωμοσία της κυβέρνησης, η οποία βγάζει τη Ρώμη από το πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων δύο μηνών. Ο Ενρίκο Λέτα και οι υπουργοί του θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους τη Δευτέρα σε Βουλή και Γερουσία ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024