Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σφαγή αδέσποτων σχεδίαζε το Σότσι εν όψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Κατακραυγή προκάλεσε στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας φρικτό σχέδιο εξόντωσης περισσότερων από 2.000 αδέσποτων σκύλων και γατιών εν όψει της φιλοξενίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014. Ο δήμος της ρωσικής πόλης προκήρυξε διαγωνισμό μέσω Διαδικτύου για την επιλογή εταιρείας που θα αναλάμβανε τη θανάτωση των ζώων για να ξεσπάσει σάλος, με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρήσουν σε άτακτη υποχώρηση.

Κατακραυγή προκάλεσε στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας φρικτό σχέδιο εξόντωσης περισσότερων από 2.000 αδέσποτων σκύλων και γατιών εν όψει της φιλοξενίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, με αποτέλεσμα οι Αρχές να υποχρεωθούν σε άτακτη υποχώρηση.

Ο δήμος του Σότσι προκήρυξε μέσω Διαδικτύου στα τέλη Μαρτίου διαγωνισμό για την επιλογή μιας εταιρείας, η οποία θα επιφορτιζόταν με την «εξάλειψη» περισσότερων από 2.000 αδέσποτων ζώων ως το τέλος του έτους.

Οι δημοτικές αρχές διευκρίνιζαν ότι η επιχείρηση που θα επιλεγόταν όφειλε να διοργανώνει περιπολίες στην πόλη από τις 5:00 ως τις 8:00 το πρωί. Το συμβόλαιο που θα συναπτόταν ανερχόταν σε 1,7 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 41.000 ευρώ).

Ο διαγωνισμός προκάλεσε γενικευμένη κατακραυγή. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ντόπιοι ακτιβιστές διοργάνωσαν διαδήλωση αξιώνοντας να μην εξοντωθούν τα αδέσποτα ζώα της πόλης, αλλά να στειρωθούν ή να φιλοξενηθούν σε καταφύγια.

«Αν μεταφράσετε τη γλώσσα της γραφειοκρατίας στην ανθρώπινη γλώσσα, ο όρος ‘εξάλειψη’ σημαίνει ‘φόνο’» γράφει η εφημερίδα «Τρουντ».

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο διαγωνισμός τελικά ακυρώθηκε.

Ο διαγωνισμός «προκάλεσε πολλές επικρίσεις, αλλά δεν είμαστε κακοί, προσπαθούμε μόνον να ρυθμίσουμε το πρόβλημα αυτό» είπε εκπρόσωπος του δήμου του Σότσι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν ένα καταφύγιο ζώων, το πρώτο της πόλης, και θα προκηρύξουν άλλο διαγωνισμό, ο οποίος θα ζητεί αυτήν την φορά τη στείρωση των αδέσποτων, προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024