Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ψάχνω σπίτι» την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και κάθε ημέρα...

«Ψάχνω σπίτι» την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και κάθε ημέρα…

Ένα σπίτι... Μια οικογένεια... Το όνειρο του αδέσποτου σκύλου που καρφώνει το βλέμμα, κουνά την ουρά όταν πλησιάσεις και σε ακολουθεί ελπίζοντας να γίνει δικός σου. Το όνειρο του αδέσποτου γάτου που μπλέκεται στα πόδια σου και νιαουρίζει. Σε 600 εκατομμύρια υπολογίζονται οι τετράποδοι που δεν έχουν σπίτι σε όλο τον κόσμο και η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έρχεται με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει και να τους δώσει ελπίδα.

Ένα σπίτι… Μια οικογένεια… Το όνειρο του αδέσποτου σκύλου που καρφώνει το βλέμμα, κουνά την ουρά όταν πλησιάσεις και σε ακολουθεί ελπίζοντας να γίνει δικός σου. Το όνειρο του αδέσποτου γάτου που μπλέκεται στα πόδια σου και νιαουρίζει.

Σε 600 εκατομμύρια υπολογίζονται οι τετράποδοι που δεν έχουν σπίτι σε όλο τον κόσμο και η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έρχεται με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει και να τους δώσει ελπίδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία 100 ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων, που συγκεντρώθηκαν το φθινόπωρο του 2010 για την πρώτη σύνοδο για τα αδέσποτα ζώα στην Ολλανδία.

Εκεί προέκυψε η ιδέα για τη δική τους Παγκόσμια Ημέρα την 4η Απριλίου. Τον πρώτο χρόνο εορτασμού της, το 2011, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες χώρες.

Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στα αδέσποτα που ζουν σκληρές ημέρες στους δρόμους, υποσιτίζονται, υποφέρουν από το κρύο και την αφόρητη ζέστη, αρρωσταίνουν, πέφτουν θύματα τροχαίου, κακοποιούνται, πεθαίνουν αβοήθητα.

Η οικονομική κρίση που βιώνει εδώ και χρόνια η χώρα έχει θύματα και τους τετράποδους κατοίκους της που εγκαταλείπονται και ξαφνικά μένουν μόνοι στους δρόμους. Εκείνοι που γεννιούνται στους δρόμους είναι τυχεροί εάν θα επιβιώσουν για λίγα χρόνια.

«Ψάχνω σπίτι»…

Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως μία ημέρα για συμπόνια, εκδήλωση πρωτοβουλιών και ανάληψη δράσης. Όσο και όπως μπορούμε…

Φιλοζωικές οργανώσεις, δίκτυα εθελοντών και καταφύγια παλεύουν για να φροντίσουν και να προστατεύσουν τους αδέσποτους της χώρας. Οι σκύλοι και οι γάτες που αναζητούν ένα σπίτι είναι χιλιάδες. Το Διαδίκτυο κατακλύζεται από φωτογραφίες τους.

Η ευχή τους; Μια υιοθεσία. Εάν μπορούμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές και μόνιμο σπίτι.

Αφύπνιση, ενημέρωση για τις δράσεις σωματείων, υιοθεσίες και στειρώσεις, λίγη τροφή, λίγο νερό, η καταγγελία περιστατικών κακοποίησης, αυστηρές ποινές για όσους παραβατούν σε βάρος των ζώων, όλα αυτά μπορούν να τους προσφέρουν μια καλύτερη ζωή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024