Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Επιστολή συγγνώμης» στον Πούτιν είχε γράψει ο Μπερεζόφσκι, λέει σύντροφός του

«Επιστολή συγγνώμης» στον Πούτιν είχε γράψει ο Μπερεζόφσκι, λέει σύντροφός του

Επιστολή στον ρώσο προέδρο στον οποίο «ζητούσε να τον συγχωρήσει» είχε γράψει, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζει σύντροφός του, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο μεγιστάνας που βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του στο Λονδίνο.

Επιστολή στον ρώσο προέδρο στον οποίο «ζητούσε να τον συγχωρήσει» είχε γράψει, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζει σύντροφός του, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο μεγιστάνας που βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του στο Λονδίνο.

Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε απαγχονισμένος στις 23 Μαρτίου στο μπάνιο του σπιτιού του. Το Κρεμλίνο είχε υποστηρίξει αμέσως ότι ο Μπερεζόφσκι είχε γράψει στον Πούτιν για να ικετεύσει τη συγγνώμη του και να ζητήσει να μπορέσει να επιστρέψει στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Σαμπίροβα, μια 23χρονη γυναίκα που ο 67χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος έβλεπε τα τελευταία χρόνια, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα τον Αύγουστο, όταν έχασε σε δικαστήριο του Λονδίνου την αγωγή σε βάρος του πρώην συνεταίρου του, του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, από τον οποίο ζητούσε δισεκατομμύρια ευρώ.

«Έλεγε, «είμαι πολύ άσχημα, δεν ξέρω τι να κάνω»», λέει η Κατερίνα Σαμπίροβα σε συνέντευξή της στο περιοδικό The New Times που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε μιλήσει τότε για επιστροφή του στη Ρωσία.

«Είπε πως η μοναδική πιθανότητα να επιστρέψει στη Ρωσία και να «ξαναφτιαχτεί», ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τον Πούτιν. Μιλούσε γι’ αυτό σαν να ήταν η τελευταία ευκαιρία του» υποστήριξε η νεαρή γυναίκα.

«Είδα το χειρόγραφο, μου το διάβασε. Ζητούσε συγγνώμη και ζητούσε να μπορέσει να επιστρέψει», προσθέτει. Η νεαρή γυναίκα διευκρινίζει πως η επιστολή φαίνεται πως εστάλη το Νοέμβριο. «Μια μέρα, μού είπε, «Λοιπόν, τώρα περιμένουμε την απάντηση»» λέει.

Η Κατερίνα Σαμπίροβα, η οποία δεν ζούσε με τον Μπόρις Μπερεζόφσκι και δεν ήταν στο Λονδίνο τη στιγμή του θανάτου του, αποκλείει επίσης την αυτοκτονία. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πιστέψω» δηλώνει.

Όπως και αρκετοί που τον γνώριζαν καλά, περιγράφει τους τελευταίους μήνες συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της κατάθλιψης: ο Μπόρις Μπερεζόφσκι έπασχε από αϋπνία, δεν ήθελε να σηκωθεί το πρωί από το κρεβάτι, δεν έβγαινε πια και δεν ήθελε να βλέπει κανέναν.

Υποστήριξε όμως ότι είχε συμφωνήσει μαζί της να την συναντήσει τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στο Ισραήλ για δύο εβδομάδες διακοπών. Του μίλησε στο τηλέφωνο την παραμονή του θανάτου του, αργά το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, και η φωνη του ακουγόταν «καλύτερα απ’ ό,τι συνήθως», ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024