Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Καπέλα Σιστίνα για το «Habemus Papam»

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Καπέλα Σιστίνα για το «Habemus Papam»

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Βατικανό εν όψει του Κονκλάβιου που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με στόχο ο νέος Πάπας να έχει αναλάβει καθήκοντα πριν την καθολική Κυριακή των Βαΐων (24 Μαρτίου). Η Καπέλα Σιστίνα έκλεισε την Τρίτη για τους τουρίστες και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το «Habemus Papam». Οι καρδινάλιοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους «ανακρίνοντας» τους θεωρούμενους ως υποψηφίους για την Αγία Έδρα.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Βατικανό εν όψει του Κονκλάβιου που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με στόχο ο νέος Πάπας να έχει αναλάβει καθήκοντα πριν την καθολική Κυριακή των Βαΐων (24 Μαρτίου).

Οι 115 καρδινάλιοι που συμμετέχουν στο Κονκλάβιο (κάτω των 80 ετών) θα μπουν στην Καπέλα Σιστίνα για την ψηφοφορία.

Γι’ αυτό και έχουν ξεκινήσει εργασίες στην Καπέλα Σιστίνα, η οποία έκλεισε την Τρίτη, προς απογοήτευση χιλιάδων τουριστών που ήθελαν να την επισκεφθούν.

Μερικές από τις εργασίες που γίνονται εκεί περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός καινούργιου υπερυψωμένου δαπέδου και η προστασία του παλιού δαπέδου. Το υπερυψωμένο πάτωμα θα τοποθετηθεί με τρόπο που θα παρέχει χώρο στα τραπέζια και τις καρέκλες όπου θα καθίσουν οι 115 καρδινάλιοι.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί η σόμπα, όπου εκεί μετά την ψηφοφορία θα καούν τα χαρτιά, τα οποία περιχύνονται με ειδικά χημικά ώστε από το χρώμα του καπνού που βγαίνει από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, οι πιστοί που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να μάθουν τις εξελίξεις.

Ο μαύρος καπνός σημαίνει ότι η διαδικασία εκλογής δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ο λευκός ότι έχει εκλεγεί ο νέος Πάπας. Στη δεύτερη περίπτωση, αρχίζουν να χτυπούν οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου, ενώ ο επικεφαλής του Κολεγίου των Καρδιναλίων εξέρχεται στον εξώστη του Βατικανού και ανακοινώνει στα λατινικά: «Annuntio vobis gaoudium magnum. Habemus Papam» (Σας ανακοινώνω με μεγάλη χαρά ότι εξελέγη Πάπας).

Οι καρδινάλιοι συνεδριάζουν καθημερινά με στόχο να εξαντλήσουν όσο χρόνο υπάρχει γνωρίζοντας καλύτερα και «ανακρίνοντας» τους θεωρούμενους ως υποψηφίους για την Αγία Έδρα. Τα απογεύματα κάνουν διαλείμματα από τις διαβουλεύσεις για προσευχή και ιδιωτικές συζητήσεις προκειμένου να αποφασίσουν ποιον τελικά θα εκλέξουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024