Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ιερός πυρετός» στο Βατικανό με τις διαβουλεύσεις για το Κονκλάβιο

«Ιερός πυρετός» στο Βατικανό με τις διαβουλεύσεις για το Κονκλάβιο

Τους καθημερινούς γύρους συνομιλιών άρχισαν στο Βατικανό οι καρδινάλιοι που έχουν φτάσει από όλο τον κόσμο εν όψει του Κονκλαβίου, με στόχο να εξαντλήσουν όσο χρόνο υπάρχει γνωρίζοντας καλύτερα και «ανακρίνοντας» τους θεωρούμενους ως υποψηφίους για την Αγία Έδρα. Το Κονκλάβιο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με στόχο ο νέος Πάπας να έχει αναλάβει καθήκοντα πριν την καθολική Κυριακή των Βαΐων (24 Μαρτίου).

Τους καθημερινούς γύρους συνομιλιών άρχισαν στο Βατικανό οι καρδινάλιοι που έχουν φτάσει από όλο τον κόσμο εν όψει του Κονκλαβίου, με στόχο να εξαντλήσουν όσο χρόνο υπάρχει γνωρίζοντας καλύτερα και «ανακρίνοντας» τους θεωρούμενους ως υποψηφίους για την Αγία Έδρα.

Το Κονκλάβιο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με στόχο ο νέος Πάπας να έχει αναλάβει καθήκοντα πριν την καθολική Κυριακή των Βαΐων (24 Μαρτίου).

Oι καρδινάλιοι θα έχουν πρωινές και απογευματινές συναντήσεις καθημερινά, με στόχο το «ξεκαθάρισμα» των υποψηφίων. Οι 115 καρδινάλιοι που συμμετέχουν στο Κονκλάβιο (κάτω των 80 ετών) θα μπουν την επόμενη εβδομάδα στην Καπέλα Σιστίνα για την ψηφοφορία.

Η λίστα των πεδίων που πρέπει να αντιμετώπισει ο επόμενος Ποντίφικας είναι μεγάλη -και εκτός από το «πάγιο» ζήτημα του ρόλου της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, αυτή τη φορά κεντρική θέση έχει η λειτουργία του παπικού κράτους και ιδιαίτερα της Κούρια (της παπικής γραφειοκρατίας) μετά το την υπόθεση Vatileaks αλλά και το θέμα των σκανδάλων υψηλά ιστάμενων επισκόπων.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η παραίτηση του καρδιναλίου της Σκωτίας Κιθ Ο’ Μπράινεν, ο οποίος αποχώρησε την Κυριακή απολογούμενος για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024