Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατακεραυνώνει το Βατικανό τα «ψέματα» για τον Πάπα και το Κονκλάβιο

Κατακεραυνώνει το Βατικανό τα «ψέματα» για τον Πάπα και το Κονκλάβιο

Απόπειρα να επηρεαστεί η εκλογή του επόμενου Πάπα βλέπει το Βατικανό στα σενάρια που αφθονούν στον ιταλικό Τύπο για την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ' και για τη διεξαγωγή του επόμενου Κονκλαβίου, επιτιθέμενο στα όσα «ψευδή και ανυπόστατα» ακούγονται. Οι «ανεπιβεβαίωτες και μη επιβεβαιώσιμες αναφορές έχουν πλήξει το κύρος προσώπων και θεσμών» τόνισε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Λομπάρντι. Παράλληλα, ο Βενέδικτος υποδέχθηκε στην Αγία Έδρα τον ιταλό πρόεδρο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο την παραμονή των ιταλικών εκλογών.

Απόπειρα να επηρεαστεί η εκλογή του επόμενου Πάπα βλέπει το Βατικανό στα σενάρια που αφθονούν στον ιταλικό Τύπο για την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ’ και για τη διεξαγωγή του επόμενου Κονκλαβίου, επιτιθέμενο στα όσα «ψευδή και ανυπόστατα» ακούγονται.

Παράλληλα, ο Βενέδικτος υποδέχθηκε το Σάββατο στην Αγία Έδρα τον ιταλό πρόεδρο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο την παραμονή των ιταλικών εκλογών.

Οι «ανεπιβεβαίωτες και μη επιβεβαιώσιμες αναφορές έχουν πλήξει το κύρος προσώπων και θεσμών» τόνισε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Λομπάρντι σε κείμενό του στον ιστότοπο του ραδιοφώνου του Βατικανού το Σάββατο.

Ο Βενέδικτος ΙΣτ’ αποχωρεί και επίσημα από την Αγία Έδρα στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τα όσα ακούγονται στον ιταλικό Τύπο, ανέφερε ο Λομπάρντι, αποσκοπούν στο να «χρησιμοποιηθεί η πίεση της κοινής γνώμης» στους καρδιναλίους που θα κληθούν να εκλέξουν τον επόμενο Ποντίφικα.

«Η ελευθερία του Κολλεγίου των Καρδιναλίων έβρισκε πάντοτε την ισχυρή υποστήριξη της Αγίας Έδρας ώστε η εκλογή να γίνει προς το καλό της Εκκλησίας» τόνισε ο Λομπάρντι.

Τα σενάρια στον ιταλικό Τύπο επικεντρώνεται στη φερόμενη «έκθεση» τριών καρδιναλίων που ζητήθηκε από τον Πάπα μετά το σκάνδαλο διαρροών στην Αγία Έδρα (τη λεγόμενη και «υπόθεση Vatileaks»). Η εφημερίδα Repubblica υποστήριξε ότι στην έκθεση, οι συντάκτες της οποίας είχαν αρμοδιότητα να ερευνήσουν τα πάντα, περιλαμβάνονταν βαριές κατηγορίες εναντίον καρδιναλίων.

Η αναφορά του Λομπάρντι περί απόπειρας να επηρεαστεί η εκλογή του επόμενη Ποντίφικα φαίνεται να αφορά αμερικανικά ΜΜΕ που προσπαθούν να εμποδίσουν αμερικανούς καρδιναλίους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έχουν καλύψει σκάνδαλα, να πάρουν μέρος στο Κονκλάβιο.

Βενέδικτος προς Ναπολιτάνο: «Θα προσεύχομαι για την Ιταλία»

Μία ημέρα πριν ανοίξουν οι ιταλικές κάλπες, ο Πάπας υποδέχθηκε στην Αγία Έδρα τον ιταλό πρόεδρο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Στην τελευταία τους συνάντηση, ο Ποντίφικας είπε στον πρόεδρο ότι «θα προσεύχεται για την Ιταλία».

Όπως ανέφερε το Βατικανό, ο Ναπολιτάνο εξέφρασε στον Βενέδικτο την ευγνωμοσύνη του ιταλικού λαού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024