Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Παλάτι δεν εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς, λέει ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος

Το Παλάτι δεν εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς, λέει ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος

Ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εμφανίστηκε το Σάββατο ενώπιον δικαστηρίου της νήσου Μαγιόρκα για να καταθέσει σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του. Ο Ινιάκι Ουρντανγκάριν φέρεται ύποπτος για διασπάθιση περίπου έξι εκατ. ευρώ από δημόσια κονδύλια, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας προΐστατο. Το Παλάτι δεν εξουσιοδότησε, ούτε παρείχε στήριξη στις δραστηριότητες της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, κατέθεσε ο ίδιος και αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε παρανομία.

Ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εμφανίστηκε το Σάββατο ενώπιον δικαστηρίου της νήσου Μαγιόρκα για να καταθέσει σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του.

Ο Ινιάκι Ουρντανφγκάριν, σύζυγος της κόρης του Χουάν Κάρλος, Κριστίνα, φέρεται ύποπτος για διασπάθιση περίπου έξι εκατ. ευρώ από δημόσια κονδύλια, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας προΐστατο.

Ο Δούκας προσήλθε στον ανακριτή Χοσέ Κάστρο και προ ενός έτους για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση, η οποία χρονολογείται από το 2011 και αρνήθηκε πως διέπραξε οποιαδήποτε παρανομία.

Το Σάββατο ο Ουρντανγκάριν αρνήθηκε την κατηγορία που φέρει το Παλάτι να εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς.

Το Παλάτι δεν εξουσιοδότησε, ούτε παρείχε στήριξη στις δραστηριότητες της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, κατέθεσε ο ίδιος στον ανακριτή.

Η υπόθεση έχει πλήξει την εικόνα της βασιλικής οικογένειας στην Ισπανία.

Ο 45χρονος πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας χρίστηκε Δούκας της Πάλμας της Μαγιόρκας όταν παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Κριστίνα το 1997.

Το διάστημα 2004-2006 υπήρξε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νόος, το οποίο διοργάνωνε παραθεριστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια.

Ο 45χρονος και ο συνέταιρός του, Ντιέγκο Τόρες, φέρονται ύποπτοι για υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν, προκειμένου να απαλλάσσονται από φόρους και να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα.

Οι διωκτικές αρχές αποκαλύπτουν πως ο Ουρντανγκάριν χρησιμοποιούσε βασιλικά καταλύματα προκειμένου να κλείσει τις επαγγελματικές του συμφωνίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024