Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έχασε το διδακτορικό της η γερμανίδα υπουργός Παιδείας εξαιτίας λογοκλοπής

Έχασε το διδακτορικό της η γερμανίδα υπουργός Παιδείας εξαιτίας λογοκλοπής

Να αφαιρέσει από την γερμανίδα υπουργό Παιδείας Ανέτε Σαβάν το διδακτορικό της αποφάσισε το Πανεπιστήμιο Χάινριχ Χάινε του Ντούσελντορφ, κρίνοντας πως η Σαβάν είχε βασίσει σε λογοκλοπή «εκτεταμένο μέρος» της διατριβής της. H αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτηση της Σαβάν, η οποία όμως θα στραφεί εναντίον της απόφασης και, όπως διαμήνυσε από το εξωτερικό, δεν σκοπεύει να φύγει.

Να αφαιρέσει από την γερμανίδα υπουργό Παιδείας Ανέτε Σαβάν το διδακτορικό της αποφάσισε το Πανεπιστήμιο Χάινριχ Χάινε του Ντούσελντορφ, κρίνοντας πως η Σαβάν είχε βασίσει σε λογοκλοπή «εκτεταμένο μέρος» της διατριβής της.

H αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτηση της Σαβάν, η οποία όμως θα στραφεί εναντίον της απόφασης και, όπως διαμήνυσε από το εξωτερικό την Τετάρτη (επισκέπτεται το Γιοχάνεσμπουργκ), δεν σκοπεύει να φύγει.

Η υπουργός βρισκόταν εδώ και αρκετούς μήνες στο επίκεντρο κατηγοριών για το διδακτορικό της στη Φιλοσοφία από το πανεπιστήμιο του Ντούσελντορφ, επιτροπή του οποίου είχε ανοίξει στα μέσα του Ιανουρίου επίσημη έρευνα.

Η έρευνα, είχε τονίσει τότε η επιτροπή, θα ήταν «ανοικτού αποτελέσματος» και θα γινόταν χωρίς να «ληφθεί υπόψη η θέση του προσώπου».

Όπως ανακοίνωσε τελικά το βράδυ της Τρίτης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μπρούνο Μπλέκμαν, η 15μελής επιτροπή έκρινε, με μόνο δύο ψήφους κατά και ένα λευκό, ότι η Σαβάν «σκόπιμα και συστηματικά» διέπραξε λογοκλοπή στη διατριβή της.

Τα σημεία των οποίων την ξένη προέλευση η Σαβάν δεν επισήμανε είναι μάλιστα «σημαντικής έκτασης».

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν άμεση, με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινουν να απαιτούν από την Σαβάν να παραιτηθεί ή από την Μέρκελ να την απομακρύνει.

Οι «πονοκέφαλοι» της Μέρκελ με τα διδακτορικά των υπουργών της δεν είναι νέοι: Yπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας και πολλά υποσχόμενος «αστέρας» της βαυαρικής πολιτικής σκηνής, ο βαρόνος Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπερκ, είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί όταν αποδείχθηκε λογοκλοπή στο δικό του διδακτορικό.

Στην περίπτωση της υπουργού Παιδείας, εννοείται πως, λόγω χαρτοφυλακίου, η πίεση για παραίτηση είναι τεράστια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024