Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε νεκροί από τσουνάμι στα νησιά Σολομώντα, μετά από ισχυρό σεισμό

Πέντε νεκροί από τσουνάμι στα νησιά Σολομώντα, μετά από ισχυρό σεισμό

Χαμηλό τσουνάμι, ύψους περίπου ενός μέτρου, χτύπησε τα ανατολικά νησιά Σολομώντα μετά από ισχυρότατο σεισμό 8 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Ειρηνικό. Υπάρχουν αναφορές για πέντε νεκρούς στα νησιά που βρίσκονταν πιο κοντά στο επίκεντρο. Οι αρχικές προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε άλλα νησιά έχουν αρθεί. Οι πρώτες αναφορές κάνουν επίσης λόγο για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονταν στην ακτή.

Χαμηλό τσουνάμι, ύψους περίπου ενός μέτρου, χτύπησε τα ανατολικά Νησιά του Σολομώντα μετά από ισχυρότατο σεισμό 8 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Ειρηνικό. Υπάρχουν αναφορές για πέντε νεκρούς στα νησιά που βρίσκονταν πιο κοντά στο επίκεντρο.

Οι αρχικές προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε άλλα νησιά έχουν αρθεί. Οι πρώτες αναφορές κάνουν επίσης λόγο για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονταν στην ακτή.

O σεισμός, ισχύος 8 βαθμών, χτύπησε στις 03:12 ώρα Ελλάδας στη θάλασσα των νησιών Σολομώντα και βόρεια του Βανουάτου με εστιακό βάθος 28,7 χλμ. Τον ακολούθησαν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, ισχύος περί των 5 βαθμών οι περισσότεροι.{{{ map }}}

Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών στα νησιά είχαν ήδη υποχωρήσει σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία αρχικά αφορούσε σημεία μέχρι και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τσουνάμι ύψους 0,9 μέτρων καταγράφηκε στη Λάτα, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Νησιών, ενώ χαμηλότερα κύματα έφτασαν και στο Βανουάτου και τη Νέα Καληδονία.

Όπως ανέφερε νοσοκομειακή πηγή από τη Λάτα στο Reuters, έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένα δεκάχρονο αγόρι.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού των Νησιών του Σολομώντα έκανε λόγο για ζημιές σε περίπου 50 σπίτια και ιδιοκτησίες που βρίσκονταν κοντά στην ακτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024