Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμο να ανοίξει στις γυναίκες την πρώτη γραμμή της μάχης το Πεντάγωνο

Έτοιμο να ανοίξει στις γυναίκες την πρώτη γραμμή της μάχης το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να άρει την απαγόρευση να υπηρετούν οι γυναίκες σε μικρές μάχιμες μονάδες, αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των σύγχρονων συγκρούσεων όπου δεν υπάρχει πραγματική γραμμή μετώπου, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Associated Press. Η αλλαγή δεν θα γίνει εν μία νυκτί: Τα όπλα θα έχουν διορία μέχρι τις αρχές του 2016 να καθορίσουν ποιες μάχιμες θέσεις θα ανοίξουν και για τις ένστολες.

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να άρει την απαγόρευση να υπηρετούν οι γυναίκες σε μικρές μάχιμες μονάδες, αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των σύγχρονων συγκρούσεων όπου δεν υπάρχει πραγματική γραμμή μετώπου, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Associated Press.

«Ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα και ο αρχηγός του μικτού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ θα ανακοινώσουν την άρση του κανόνα που αποκλείει τις γυναίκες από τις μάχες» ανέφερε μία από τις πηγές, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του εν όψει των επίσημων ανακοινώσεων.

Πρόκειται για κανονισμού του 1994, βάσει του οποίου οι γυναίκες, που αντιπροσωπεύουν το 15% του στρατού, δεν θα πρέπει να υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες, κυρίως στο πεζικό και στις μηχανοκίνητες μονάδες.

Πέρυσι, περίπου 14.000 θέσεις που τους είχαν απαγορευτεί, άνοιξαν για τις γυναίκες, δεν επιτρέπεται όμως ακόμα να υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις ή σε μονάδες του πεζικού που αποτελούνται από μερικές δεκάδες άτομα.

Οι διάφοροι κλάδοι του στρατού των ΗΠΑ θα πρέπει τώρα «να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο δράσης για την εφαρμογή της απόφασης» του Λίον Πανέτα, ο οποίος θα αποχωρήσει από το αξιωμά του μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αλλαγή δεν θα γίνει εν μία νυκτί: Ο στρατός Ξηράς, οι Πεζοναύτες, το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία, θα έχουν περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 για να προτείνουν τις εξαιρέσεις από το νέο κανονισμό που επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024