Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στο κέντρο του Λονδίνου

Δύο νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στο κέντρο του Λονδίνου

Ελικόπτερο έπεσε κοντά σε σταθμό του τρένου στο Vauxhall, στο κέντρο του Λονδίνου, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους εννέα. Από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, συνάγεται ότι το ελικόπτερο χτύπησε σε γερανό που έφτανε μέχρι την κορυφή κτιρίου, έπεσε σχεδόν κατακόρυφα στο δρόμο, κόβοντας μέρος του γερανού -το οποίο επίσης έπεσε στο έδαφος. Στο σημείο βρίσκονται αρκετά ασθενοφόρα και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ελικόπτερο χτύπησε σε γερανό και έπεσε κοντά σε σταθμό του τρένου στο Vauxhall στο κέντρο του Λονδίνου, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Άλλα εννέα άτομα τραυματίστηκαν. Η αστυνομία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Tο ελικόπτερο χτύπησε σε γερανό στην κορυφή του συγκροτήματος κτιρίων St. George’ s Tower, πολύ κοντά στο Vauxhall (δύο γέφυρες νότια του Κοινοβουλίου) περίπου στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα. Στο σημείο βρίσκονται αρκετά ασθενοφόρα και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Από τα όσα συνάγονται με τις μαρτυρίες, το ελικόπτερο φαίνεται ότι χτύπησε σε γερανό που έφτανε μέχρι την κορυφή κτιρίου και έπεσε σχεδόν κατακόρυφα στο δρόμο, κατά μήκος του οποίου σκορπίστηκαν τα φλεγόμενα συντρίμμια του.

Χτυπώντας το γερανό, μέρος του γερανού φαίνεται επίσης να κόπηκε και να χτύπησε τους πάνω ορόφους του κτιρίου, σηκώνοντας σκόνη, πριν πέσει και αυτό στο έδαφος.

Tα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν, βάσει πληροφοριών από την αστυνομία, ότι στο μέσα στο ελικόπτερο βρισκόταν μόνο ο πιλότος ενώ χτυπήθηκαν δύο αυτοκίνητα. {{{ map }}}

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το BBC, ο πρώτος νεκρός είναι ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο δεύτερος βρισκόταν στο δρόμο.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό πάνω από το σημείο και φλόγες στο δρόμο, όπου προφανώς έπεσε το ελικόπτερο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο οι φλόγες εκτείνονται σε γραμμή μήκους περίπου ενός οικοδομικού τετραγώνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024