Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο Παρίσι κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο Παρίσι κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων

Από τα ξημερώματα της Κυριακής άρχισαν να καταφθάνουν στο Παρίσι διαδηλωτές που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Γάμος για όλους » και που στην πράξη μεταφράζεται «Γάμος για τους ομοφυλόφιλους». Το ραντεβού των διαδηλωτών, στην πρώτη μαζική διαδήλωση ενάντια στον Φρανσουά Ολάντ, έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας). Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία, ενώ με εντολή Ολάντ -και εν μέσω των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Σομαλία και Μάλι- ενισχύθηκε το σύστημα δημόσιας ασφάλειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής άρχισαν να καταφθάνουν στο Παρίσι διαδηλωτές που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Γάμος για όλους » και που στην πράξη μεταφράζεται «Γάμος για τους ομοφυλόφιλους». Το ραντεβού των διαδηλωτών έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Με έξι αμαξοστοιχίες οργανωμένες από τις μεγάλες γαλλικές πόλεις και 900 λεωφορεία, ο νεοσυσταθής σύλλογος «Διαδήλωση για όλους» μεταφέρει τον κόσμο που θα συμμετέχει στη διαδήλωση.

Αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών και των πολιτικών αποχρώσεων.

Ο Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσία, φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου για να περάσει το νόμο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ωστόσο, ο αδέξιος χειρισμός άλλων υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά, όπως η αύξηση της φορολογίας των πλουσίων στο 75% -κάτι που κρίθηκε αντισυνταγματικό- ή οι ελλιπείς του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν κλονίσει την κοινή γνώμη.

Εκτός από τον σύλλογο «Διαδήλωση για όλους», που έχει για ιδρυτικά μέλη ακόμα και ομοφυλόφιλους αντίθετους στο γάμο, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και άλλες πολιτικές αλλά και καθολικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, η ομάδα των καθολικών φονταμενταλιστών που είναι γνωστοί ως Civitas, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετέχει στην πορεία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπερδραστήριας επικεφαλής του συλλόγου «Διαδήλωση για όλους» Φριζίντ Μπαρζό (ψευδώνυμο με αναφορά στην Μπριζίτ Μαρντό), που δεν θέλει να δοθεί ομοφοβικός χαρακτήρας στο κίνημα. Ζήτησε επισήμως από τις αρχές να επιβληθεί στην Civitas μια εκ διαμέτρου αντίθετη αφετηρία για την πορεία της.

Υπάρχει πρόβλεψη για τρεις διαφορετικές αφετηρίες, χωρίζοντας έτσι την πορεία στα τρία, λόγω του αναμενόμενου μεγάλου όγκου, αλλά και ανάλογα με τις πολιτικές ευαισθησίες. Ξεκινούν από τις «πόρτες» του Παρισιού νότια και δυτικά, με σημείο σύγκλισης για τον τερματισμό τους στο Champs de Mars (Πεδίο του Αρεως), πεδίο που καταλήγει στον Πύργο του Αϊφελ. Για τη Civitas η Μπαρζό ζητάει να ξεκινήσει από τα βόρεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έξι σταθμοί του μετρό στις αφετηρίες και στον τερματισμό θα παραμείνουν κλειστοί.

Η μεγάλη αυτή διαδήλωση πραγματοποιείται ενώ ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε το Σάββατο την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας ασφάλειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, γνωστού ως «Βιζιπιράτ» (Vigipirate).

Από το απόγευμα του Σαββάτου η σοβαρότητα του συστήματος έφτασε στη βαθμίδα «ενισχυμένου κόκκινου» που είναι ένα μόλις στάδιο πριν την ανώτατη βαθμίδα. Πέρα από τα δημόσια κτίρια, μεγαλοκαταστήματα ή ναούς, η ενίσχυση αυτή αφορά κυρίως σε μετρό, τρένα και μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ανάμεσα σε δύο ανακοινώσεις για τη διπλή στρατιωτική παρέμβαση της Γαλλίας σε Μάλι και Σομαλία ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μάς υποχρεώνει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα εδώ στη Γαλλία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024