Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκαεξάχρονη θύμα βιασμού αυτοπυρπολήθηκε στην Ινδία

Δεκαεξάχρονη θύμα βιασμού αυτοπυρπολήθηκε στην Ινδία

Μια 16χρονη Ινδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αυτοπυρπολούμενη μετά τον φερόμενο βιασμό της από έναν γείτονα, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία. Η κοπέλα από το βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα έχει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που φέρεται να τη βίασε έχει συλληφθεί.

Μια 16χρονη Ινδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αυτοπυρπολούμενη μετά τον φερόμενο βιασμό της από έναν γείτονα, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.

Η κοπέλα από το βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οικογένειά της δήλωσε ότι ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε. Ο γείτονας είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν μιλούσε.

Καταθέτοντας σε δικαστικό αξιωματούχο, το κορίτσι δήλωσε ότι είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες από έναν γείτονα, τον οποίο κατονόμασε.

Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι άνδρας έχει συλληφθεί.

Ο ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής στις 16 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί,, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Ινδία.

Έφερε στο φως ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες διαδηλωτές να αξιώνουν αυστηρότερους νόμους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης στις υποθέσεις βιασμού.

Υπολογίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμού ενώπιον των ινδικών δικαστηρίων, σύμφωνα με ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στο κρατίδιο Χαριάνα το 2011 καταγράφηκαν 733 κρούσματα βιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ακτιβιστές τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα καθώς πολλά δεν αναφέρονται στις Αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024