Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δέηση από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο στην ορκωμοσία Ομπάμα

Δέηση από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο στην ορκωμοσία Ομπάμα

Την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα αναπέμψει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος. Η πρόσκληση έγινε από τον προεδρεύοντα της Μεικτής Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τις τελετές της Προεδρικής Ορκωμοσίας, Δημοκρατικό γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ. Η ειδική αυτή επιτροπή διοργανώνει το επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου Μπάιντεν.

Την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα αναπέμψει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος.

Η πρόσκληση έγινε από τον προεδρεύοντα της Μεικτής Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τις τελετές της Προεδρικής Ορκωμοσίας, Δημοκρατικό γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ. Η ειδική αυτή επιτροπή διοργανώνει το επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου Μπάιντεν.

«Είναι τιμή μου να προτείνω τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για να προσφέρει τη σημαντική συμβολή του στο γεύμα της Ορκωμοσίας» ανέφερε ο κ. Σούμερ, επισημαίνοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος είναι σημαντικός και σεβαστός ηγέτης για εκατομμύρια ανθρώπους της ελληνορθόδοξου κοινότητας σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ευλογία για μένα να θεωρώ τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο φίλο μου, και αναμένω με ανυπομονησία την ευχαριστήρια προσευχή και ευλογία του, ως επιστέγασμα των τελετών της Προεδρικής Ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο».

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «αποτελεί εξαιρετική τιμή η ευγενική πρόσκληση να αναπέμψω την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας. Η συμμετοχή με ειδική προσευχή, σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός, αποτελεί πράγματι μια μεγάλη τιμή. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον διακεκριμένο φίλο γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, για τον οποίο τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό για το έργο που επιτελεί με συνέπεια, ακατάπαυστα και αποτελεσματικά για το καλό των ανθρώπων όχι μόνο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά για το σύνολο του Έθνους».

Στο 57ο Επίσημο Γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, οι ηγέτες του Κογκρέσου, τα μέλη της κυβέρνησης και πρώην πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΗΠΑ.

Η 21η Ιανουαρίου 2013 είναι παναμερικανική ομοσπονδιακή αργία, ημέρα αφιερωμένη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και είναι η δεύτερη φορά που η επέτειος αυτή θα συμπέσει με την προεδρική ορκωμοσία. Το 1997 είχε συμπέσει για πρώτη φορά με τη δεύτερη ορκωμοσία του Μπιλ Κλίντον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024