Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ινδών και Πακιστανών στρατιωτών στο Κασμίρ

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ινδών και Πακιστανών στρατιωτών στο Κασμίρ

Ανταλλαγή πυρών, με έναν Ινδό στρατιώτη να χάνει τη ζωή του, μεταξύ ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων σημειώθηκε σε πακιστανικό φυλάκιο στη ευαίσθητη περιοχή του Κασμίρ, με απολογισμό τουλάχιστον έναν νεκρό από την πλευρά του Πακιστάν. Όπως υποστηρίζουν οι πακιστανικές αρχές, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν Ινδοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε φυλάκιο στην πακιστανική πλευρά.

Ανταλλαγή πυρών, με έναν Ινδό στρατιώτη να χάνει τη ζωή του, μεταξύ ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων σημειώθηκε σε πακιστανικό φυλάκιο στη ευαίσθητη περιοχή του Κασμίρ, με απολογισμό τουλάχιστον έναν νεκρό από την πλευρά του Πακιστάν.

Όπως υποστηρίζουν οι πακιστανικές αρχές, το επεισόδιο ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής όταν Ινδοί στρατιώτες επιτέθηκαν στο φυλάκιο Σαουάν Πάτρα στην πακιστανική πλευρά.

Στο στρατιωτικό ανακοινωθέν προστίθεται πως ο πακιστανικός στρατός απώθησε την επίθεση στο φυλάκιο ελέγχου.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυρά εκατέρωθεν της Γραμμής Ελέγχου, της διεθνώς αναγνωρισμένης διαχωριστικής ζώνης στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, εντός της οποίας πραγματοποιούν περιπολίες δυνάμεις κι από τις δύο χώρες.

Συμπλοκές στη Γραμμή Ελέγχου δεν είναι πρωτοφανείς, αν και η συχνότητά τους έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Το επεισόδιο κινδυνεύει να πυροδοτήσει νέες εντάσεις ανάμεσα στις δύο ανταγωνίστριες πυρηνικές δυνάμεις στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024