Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Μπαράκ Ομπάμα «πρόσωπο της χρονιάς» του περιοδικού Time

O Μπαράκ Ομπάμα «πρόσωπο της χρονιάς» του περιοδικού Time

Μάλλον ασφαλής η επιλογή του περιοδικού Time για πρόσωπο της χρονιάς. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κοσμεί το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού για το 2012. Ο Ομπάμα «νίκησε» έτσι άλλους πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακόμα και το μποζόνιο. Το περιοδικό αποκαλεί τον Μπ.Ομπάμα «αρχιτέκτονα της Νέας Αμερικής».

Μάλλον ασφαλής η επιλογή του περιοδικού Time για πρόσωπο της χρονιάς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κοσμεί το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού για το 2012.

Ο Ομπάμα «νίκησε» έτσι άλλους πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακόμα και το μποζόνιο.

Το περιοδικό αποκαλεί τον Μπ.Ομπάμα «αρχιτέκτονα της Νέας Αμερικής».

Το κείμενο του Time αναφέρει: «Βρισκόμαστε εν μέσω ιστορικών πολιτιστικών και δημογραφικών αλλαγών και ο Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί σύμβολο και κατά κάποιο τρόπο ο αρχιτέκτονας αυτής της νέας Αμερικής. Το 2012, ανακάλυψε και σφυρηλάτησε μια νέα πλειοψηφία, μετέτρεψε την αδυναμία σε ευκαιρία και προσπάθησε, εν μέσω μεγάλης αντιπαλότητας, να δημιουργήσει μια τελειότερη ένωση».

Υποψήφιοι για «πρόσωπο της χρονιάς» ήταν -εκτός από τον Μπαράκ Ομπάμα-, η 15χρονη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι που τραυματίστηκε σοβαρά λόγω της εκστρατείας της για την εκπαίδευση των κοριτσιών στην κοιλάδα Σουάτ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον «για την ανθρωπιστική και πολιτική τους δραστηριότητα», οι πρόεδροι της Yahoo Inc Μαρίσα Μάγιερ και της Apple Inc.Τιμ Κουκ και το μποζόνιο του Χιγκς, την ύπαρξη του οποίου οι επιστήμονες πιστεύουν πως επιβεβαίωσαν με τα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN.

Την περσινή χρονιά, το τελευταίο εξώφυλλο ήταν αφιερωμένο στον «Διαδηλωτή», σε έναν συμβολικό χαιρετισμό προς τους ακτιβιστές της Αραβικής Άνοιξης. Φέτος, η μοναδική οργάνωση που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι οι «Undocumented Americans» σε μια προσπάθεια να τονιστεί η αυξανόμενη πολιτική επιρροή των Λατινοαμερικάνων.

Στη διαδικασία για την επιλογή του προσώπου της χρονιάς, που πραγματοποιείται από το 1927, οι συντάκτες δεν επιλέγουν μόνο «καλούς» και «ήρωες». Εξώφυλλο στο TIME έχουν γίνει τόσο ο Αδόλφος Χίτλερ όσο και ο Ιωσήφ Στάλιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024