Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες δίνουν τα πρώτα exit poll στην Ιαπωνία

Νίκη στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες δίνουν τα πρώτα exit poll στην Ιαπωνία

Στην εξουσία μετά από τρία χρόνια φαίνεται ότι θα επιστρέψει Σίνζο Άμπε, πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και επικεφαλής του συντηρητικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο όπως δείχνουν τα πρώτα exit poll εξασφάλισε εντυπωσιακή νίκη στις εκλογές της Κυριακής. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK, ύστερα από το εκλογικό αποτέλεσμα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αναμένεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην εξουσία μετά από τρία χρόνια φαίνεται ότι θα επιστρέψει Σίνζο Άμπε, πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και επικεφαλής του συντηρητικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο όπως δείχνουν τα πρώτα exit poll εξασφάλισε εντυπωσιακή νίκη στις εκλογές της Κυριακής.

Το κόμμα αναμένεται να εξασφαλίσει 296 έδρες στην Κάτω Βουλή των 480 εδρών, ενώ ο σύμμαχός του, το Νέο Κομέιτο 32 έδρες, σύμφωνα με το exit poll του τηλεοπτικού σταθμού Asahi.

Η εκλογική νίκη θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον 58χρονο Άμπε, ο οποίος παραιτήθηκε από την εξουσία το 2007 επικαλούμενος προβλήματα υγείας ύστερα από έναν χρόνο παραμονής στο τιμόνι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο Άμπε, ένθερμος εθνικιστής, υποσχέθηκε να επανατοποθετήσει την υποχωρητική διπλωματία της Ιαπωνίας σε μια ισχυρότερη βάση.

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας θα εξασφαλίσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο 65 έδρες.

Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα φαίνεται να εξασφαλίζει εξασφαλίσει 46 έδρες.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK, ύστερα από το εκλογικό αποτέλεσμα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αναμένεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας.

Οι εκλογές για την Κάτω Βουλή είναι οι πρώτες που διεξάγονται, μετά το φονικό τσουνάμι και την καταστροφή που ακολούθησε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα. Ο πρωθυπουργός Νόντα είχε επικριθεί σκληρά διότι επέτρεψε στην εταιρεία διαχείρισης των αντιδραστήρων να τους θέσει σε λειτουργία, παρά την αντίθεση της κοινής γνώμης και τις προειδοποιήσεις εμπειρογνωμόνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024