Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις υπάλληλοι της Deutsche Bank υπό κράτηση μετά από έρευνα για απάτες

Τέσσερις υπάλληλοι της Deutsche Bank υπό κράτηση μετά από έρευνα για απάτες

Υπό κράτηση τέθηκαν τέσσερις από τους πέντε εργαζόμενους στη Deutsche Bank που συνελήφθησαν την Τετάρτη για ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση της δικαιοσύνης στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με την πώληση δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, ανέφερε πηγή της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης. Στον πέμπτο εργαζόμενο επιτράπηκε να επιστρέψει σπίτι του για λόγους υγείας. Οι εργαζόμενοι συνελήφθησαν την Τετάρτη στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Φρανκφούρτη.

Υπό κράτηση τέθηκαν τέσσερις από τους πέντε εργαζόμενους στη Deutsche Bank που συνελήφθησαν την Τετάρτη για ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση της δικαιοσύνης στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με την πώληση δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, ανέφερε πηγή της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης.

Στον πέμπτο εργαζόμενο επιτράπηκε να επιστρέψει σπίτι του για λόγους υγείας.

Οι εργαζόμενοι συνελήφθησαν στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Φρανκφούρτη.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές αν στις έρευνες, στις οποίες πήραν μέρος 500 εφοριακοί, αστυνομικοί και εισαγγελείς, προέκυψαν νέα στοιχεία για την υπόθεση, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανκφούρτης Γκίντερ Βίτιχ, ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν μήνες.

Απέφυγε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την έρευνα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η έρευνα της εισαγγελίας εστιάζεται στη φοροδιαφυγή που συνδέεται με τις εκπτώσεις φόρων και απάτη που αφορά την εμπορία αδειών για τις εκπομπές αερίων ρύπων.

Εξαιτίας της φορολογικής απάτης χρειάστηκε να αναθεωρηθεί η δήλωση εισοδημάτων της Deutsche Bank για το έτος 2009. Η ίδια η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έχει διορθώσει οικειοθελώς τη δήλωση φόρου για το 2009, όμως πρόσθεσε ότι οι Αρχές διαφωνούν για το αν αυτό έγινε εγκαίρως.

Όπως είχες ανακοινώσει η εισαγγελία, διεξάγει έρευνα σε βάρος 25 στελεχών της τράπεζας τα οποία είναι ύποπτα για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση της δικαιοσύνης, ενώ ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, καθώς και υποκαταστήματά της στο Βερολίνο και το Ντίσελντορφ.

Παράλληλα ερευνάται ο ρόλος στην υπόθεση του συνδιευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας, Γιούργκεν Φίτσεν, και του οικονομικού διευθυντή της, Στέφαν Κράουζε, αφού είναι τα δύο στελέχη που «υπέγραψαν τη δήλωση φόρου για τον κύκλο εργασιών της τράπεζας για το 2009, όπως ανέφερε η τράπεζα.

Η εισαγγελία υποπτεύεται από το 2010 πολλούς εργαζόμενους στην τράπεζα ότι ενέργησαν σαν μεσολαβητές για επιχειρηματίες που έδωσαν πλαστά στοιχεία όσον αφορά την φορολόγηση των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων επωφελούμενοι νομικά κενά, μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2009 και του Απριλίου του 2010.

Το γερμανικό δημόσιο έχει αναφέρει ότι η ζημία που υπέστη από την απάτη υπολογίζεται πως αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η Deutsche Bank έχει ήδη απολύσει κάποιους εργαζόμενους, ενώ έχει θέσει σε διαθεσιμότητα άλλους που φέρονται να συνδέονται με την απάτη. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας είχαν γίνει έρευνες στα γραφεία της τράπεζας και το 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024