Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανονικά στην τροχιά του κινείται ο δορυφόρος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Κανονικά στην τροχιά του κινείται ο δορυφόρος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Κανονικά στην τροχιά του κινείται ο δορυφόρος τον οποίο εκτόξευσε την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις. «Δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος της αποστολής που έχει ο δορυφόρος αυτός. Χρειάζονται περίπου δυο εβδομάδες για να πούμε με βεβαιότητα εάν πράγματι ένας δορυφόρος λειτουργεί. Για την ώρα λειτουργεί κανονικά» τόνισε  εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Κανονικά στην τροχιά του κινείται ο δορυφόρος τον οποίο εκτόξευσε την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις.

«Ο δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά από έναν πύραυλο Unha-3, κινείται κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Μιν-Σέοκ.

«Δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος της αποστολής που έχει ο δορυφόρος αυτός. Χρειάζονται περίπου δυο εβδομάδες για να πούμε με βεβαιότητα εάν πράγματι ένας δορυφόρος λειτουργεί. Για την ώρα λειτουργεί κανονικά» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη και κεκλεισμένων των θυρών καταδίκασε την εκτόξευση του δορυφόρου εκφράζοντας ανησυχία γι΄αυτό που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε «τεχνολογική πρόοδο».

Η διεθνής κοινότητα «βλέπει» πίσω από τις ανακοινώσεις της Βόρειας Κορέας συγκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Τα μέλη του ΣΑ καταδικάζουν την εκτόξευση αυτή, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση των αποφάσεων 1718 και 1874 του Συμβουλίου. Τα μέλη του ΣΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την κατάλληλη απάντηση» δήλωσε ο Μαροκινός πρεσβευτής Μοχάμεντ Λουλίσκι, ο οποίος προεδρεύει αυτό τον μήνα στο όργανο του ΟΗΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024