Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός 7,3 βαθμών στην Ιαπωνία, τσουνάμι ενός μέτρου στις ανατολικές ακτές

Σεισμός 7,3 βαθμών στην Ιαπωνία, τσουνάμι ενός μέτρου στις ανατολικές ακτές

Τσουνάμι ύψους ενός μέτρου έφτασε στις ακτές του Μιγιάγκι στην ανατολική Ιαπωνία μετά από ισχυρό σεισμό 7,3 βαθμών που χτύπησε την ανατολική χώρα την Παρασκευή. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της χώρας, ταρακουνώντας για αρκετά λεπτά κτίρια μέχρι το Τόκιο. Οι αρχές είχαν εκδώσει για προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μεταξύ 50 εκατοστών και δύο μέτρων σε διαφορετικές παράκτιες περιοχές, ενώ το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού ανέφερε εξαρχής πως δεν υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο τσουνάμι. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή προβλήματα στις μονάδες πυρηνικής ενέργειας.

Τσουνάμι ύψους ενός μέτρου έφτασε στις ακτές του Μιγιάγκι στην ανατολική Ιαπωνία μετά από ισχυρό σεισμό 7,3 βαθμών που χτύπησε την ανατολική χώρα την Παρασκευή. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της χώρας, ταρακουνώντας για αρκετά λεπτά κτίρια μέχρι το Τόκιο.

Οι αρχές είχαν εκδώσει για προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μεταξύ 50 εκατοστών και δύο μέτρων σε διαφορετικές παράκτιες περιοχές, ενώ το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού ανέφερε εξαρχής πως δεν υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο τσουνάμι.
Τελικά, η προειδοποίηση ήρθη περίπου δύο ώρες μετά το σεισμό. {{{ map }}}

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ήταν 293 χλμ. νοτιοανατολικά του Καμαΐσι και 492 χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά του Τόκιο. Το εστιακό βάθος έφτανε τα 32 χλμ.

Ειδικά για την περιφέρεια του Μιγιάγκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, την οποία είχε χτυπήσει το καταστροφικό τσουνάμι του 2011, η προειδοποίηση αφορούσε κύμα ύψους μέχρι ενός μέτρου.

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν προληπτικά και το κύμα έφτασε, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, στις 11:02 (ώρα Ελλάδας). Χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος για τις περιφέρειες του Αομόρι, Ιουάτε, Ιμπαράκι και Φουκουσίμα.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ, οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων πυρηνικής ενέργειας που βρίσκονται στην περιοχή που εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024