Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος για πρωτοσέλιδο της New York Post με άνδρα δευτερόλεπτα πριν τον πατήσει το μετρό

Σάλος για πρωτοσέλιδο της New York Post με άνδρα δευτερόλεπτα πριν τον πατήσει το μετρό

«Θανατολαγνεία στην πρώτη σελίδα»: Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει πρωτοσέλιδο της New York Post, με φωτογραφία που δείχνει την απέλπιδα προσπάθεια άνδρα που μόλις έχει πέσει στις ράγες του μετρό να ανέβει στην πλατφόρμα ενώ ο συρμός πλησιάζει. Ο άνδρας πέθανε, η εφημερίδα δεν είχε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να δημοσιεύσει τη φωτογραφία αλλά και να την «στολίσει» με τον πηχυαίο τίτλο «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ» ενώ ο ίδιος ο φωτογράφος της εφημερίδας υπερασπίζεται εαυτόν που, αντί να προσπαθήσει να βοηθήσει ή έστω να μην κάνει τίποτα, προτίμησε να τραβήξει φωτογραφία.

«Θανατολαγνεία στην πρώτη σελίδα»: Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει πρωτοσέλιδο της New York Post, με φωτογραφία που δείχνει την απέλπιδα προσπάθεια άνδρα που μόλις έχει πέσει στις ράγες του μετρό να ανέβει στην πλατφόρμα ενώ ο συρμός πλησιάζει.

Ο άνδρας πέθανε, η εφημερίδα δεν είχε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να δημοσιεύσει τη φωτογραφία αλλά και να την «στολίσει» με τον πηχυαίο τίτλο «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ» ενώ ο ίδιος ο φωτογράφος της εφημερίδας υπερασπίζεται εαυτόν που, αντί να προσπαθήσει να βοηθήσει ή έστω να μην κάνει τίποτα, προτίμησε να τραβήξει φωτογραφία.

Το περιστατικό συνέβη σε σταθμό της γραμμής Q στην 49η Οδό. Λίγο πριν έρθει το μετρό, οι επιβάτες που περίμεναν είδαν ξαφνικά έναν 58χρονο να πέφτει στις γραμμές. Οι παριστάμενοι σάστισαν και ο 58χρονος προσπάθησε να ανέβει εγκαίρως αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Όλα συνέβησαν, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, σε κλάσματα δευτερολέπτου. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 30χρονο πλανόδιο πωλητή από την περιοχή, κατηγορώντας τον πως έσπρωξε τον 58χρονο στις γραμμές.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο φωτογράφος της New York Post Ουμάρ Αμπάσι. Μετά τη συζήτηση που προκάλεσε στις ΗΠΑ η δημοσίευση της φωτογραφίας, ο Αμπάσι υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να βοηθήσει, όπως και κανένας από τους παριστάμενους, επειδή ήταν μακριά από τον άνδρα και όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα.

Όσον αφορά τη λήψη της φωτογραφίας, ο Αμπάσι υποστήριξε ότι την τράβηξε ελπίζοντας ότι ο οδηγός του συρμού θα καταλάβαινε από το φλας της μηχανής πως κάτι συνέβαινε και θα σταματούσε.

Η επιλογή της φωτογραφίας για πρωτοσέλιδο προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο στο χώρο του Τύπου αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, με ένα «τσουνάμι» επικρίσεων στο Facebook και το Twitter. Για «αρρωστημένο πρωτοσέλιδο» έκανε λόγο ο δημοσιογράφος του «The Guardian» Ιαν Πράιορ. «Η φωτογραφία ήταν υπερβολικά φρικιαστική για πρωτοσέλιδο» έγραψε ο Ιθαν Κλάπερ, δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας «The Huffington Post».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024