Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απαλλαγή της Continental στο Εφετείο για την τραγωδία του Concorde

Απαλλαγή της Continental στο Εφετείο για την τραγωδία του Concorde

Τη δικαίωση στο Εφετείο πέτυχε η αεροπορική εταιρεία Continental, σχετικά με τις ευθύνες της στο πολύνεκρο δυστύχημα του 2000 στο Παρίσι. Υπενθυμίζεται ότι εκείνο το καλοκαίρι συνετρίβη το Concorde της Air France με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 113 επιβαίνοντες.

Τη δικαίωση στο Εφετείο πέτυχε η αεροπορική εταιρεία Continental, σχετικά με τις ευθύνες της στο πολύνεκρο δυστύχημα του 2000 στο Παρίσι. Υπενθυμίζεται ότι τότε συνετρίβη το Concorde της Air France με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 113 επιβαίνοντες.

To 2010, το Ποινικό Δικαστήριο της Ποντουάζ απέδωσε την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα στην Continental, κρίνοντας ότι ήταν ένα DC10 της εταιρείας που προκάλεσε την καταστροφή, μέσω ενός μικρού μεταλλικού ελάσματος από τιτάνιο έπεσε από την άτρακτο στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Στην Continental επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 ευρώ για ανθρωποκτονία από αμέλεια και διατάχθηκε να καταβάλει 1 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στην Air France για «ηθική βλάβη».

Η αμερικανική εταιρεία είχε από την αρχή υποστηρίξει ότι το μοιραίο αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες νωρίτερα και ότι η θεωρία περί μεταλλικού ελάσματος χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024