Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβα διασποράς στη Συρία σκότωσε δέκα παιδιά, καταγγέλλουν ακτιβιστές

Βόμβα διασποράς στη Συρία σκότωσε δέκα παιδιά, καταγγέλλουν ακτιβιστές

Ακτιβιστές στη Συρία καταγγέλλουν ότι κυβερνητικό μαχητικό αεροσκάφος έριξε βόμβα διασποράς σε παιδική χαρά στη χώρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα παιδιά. Σοκαριστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο δείχνει τα πτώματα των παιδιών στο έδαφος με τις μητέρες τους να θρηνούν πάνω από τις σορούς.

Ακτιβιστές στη Συρία καταγγέλλουν ότι κυβερνητικό μαχητικό αεροσκάφος έριξε βόμβα διασποράς σε παιδική χαρά στη χώρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα παιδιά.

Σοκαριστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο δείχνει τα πτώματα των παιδιών στο έδαφος με τις μητέρες τους να θρηνούν πάνω από τις σορούς.

Τα παιδιά σκοτώθηκαν όταν μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε το χωριό Ντέιρ αλ-Ασαφίρ, ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

«Κανείς από τους νεκρούς δεν ήταν πάνω από 15 ετών» δήλωσε ο Αμπού Κάσεμ, ακτιβιστής, στο πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε ότι στην επίθεση τραυματίστηκαν 15 άτομα και επισήμανε ότι οι αντάρτες δεν βρίσκονταν μέσα στο χωριό, αλλά στα περίχωρα.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν αυξηθεί οι φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς. Το καθεστώς του Μπασάρ Αλ-Άσαντ αρνείται, ωστόσο, την κατηγορία.

Ανεπιβεβαίωτη αναφορά από τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού (LCC), δίκτυο ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, επισημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών στη Συρία την Κυριακή ήταν 117 άτομα, ανάμεσά τους και 14 παιδιά.

Σε μία άλλη εξέλιξη, συριακά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αρχηγείο των ανταρτών, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ωστόσο, σύμφωνα με ακτιβιστές στην περιοχή, φαίνεται πως δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

«Το αρχηγείο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στεγάζεται σε σχολείο. Φαίνεται ότι τα αεροσκάφη δεν βρήκαν το στόχο τους. Υπήρχαν δύο αεροσκάφη, το ένα από τα οποία έμοιαζε με αναγνωριστικό. Πετούσαν στην περιοχή πάνω από μια ώρα» δήλωσε ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Αμπντάλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουρκικό μαχητικό απογειώθηκε στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο από τις τουρκικές αρχές για το επεισόδιο αυτό, το οποίο σημειώθηκε στο χωριό Ατίμα, κατά μήκος των συνόρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024