Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στηρίζουμε οικονομικά και στρατιωτικά τους Παλαιστινίους» παραδέχεται το Ιράν

«Στηρίζουμε οικονομικά και στρατιωτικά τους Παλαιστινίους» παραδέχεται το Ιράν

Το Ιράν προσφέρει «στρατιωτική βοήθεια» στη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, μετά την παραδοχής από παλαιστιανική ομάδα αλλά και της έμμεσης επιβεβαίωσης από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Είμαστε περήφανοι που υπερασπιζόμαστε τον λαό της Παλαιστίνης και τη Χαμάς, είμαστε περήφανοι που η βοήθειά μας είναι τόσο οικονομική όσο και στρατιωτική», δήλωσε ο Λαριτζανί.

Το Ιράν προσφέρει «στρατιωτική βοήθεια» στη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, μετά την παραδοχής από παλαιστιανική ομάδα αλλά και της έμμεσης επιβεβαίωσης από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είμαστε περήφανοι που υπερασπιζόμαστε τον λαό της Παλαιστίνης και τη Χαμάς, είμαστε περήφανοι που η βοήθειά μας είναι τόσο οικονομική όσο και στρατιωτική», δήλωσε ο Λαριτζανί, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του κοινοβουλίου ICANA.ir

Ο Λαριτζανί δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τη φύση της στρατιωτικής βοήθειας.

Εξάλλου και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφάρι, επισήμανε από την πλευρά του σήμερα στο πρακτορείο Isna ότι η Τεχεράνη «προσφέρει τεχνική και τεχνολογική υποστήριξη σε όλους τους μουσουλμάνους που μάχονται κατά της παγκόσμιας αλαζονείας». Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βοηθήσουμε (την παλαιστινιακή αντίσταση) γιατί η Γάζα πολιορκείται».

Το Ισραήλ κατηγορεί τις τελευταίες ημέρες το Ιράν ότι έχει προμηθεύσει τις παλαιστινιακές οργανώσεις στη Γάζα με πυραύλους Fajr-5, βεληνεκούς 75 χιλιομέτρων, που εκτοξεύονται κατά του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων.

Καθώς οι Fajr-5 έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές από τους αυτοσχέδιους πυραύλους που χρησιμοποιούσαν οι παλαιστιανικές οργανώσεις, περίπου ο μισός πληθυσμός του Ισραήλ είναι μέσα στην ακτίνα δράσης τους.

Την Τρίτη ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ραμαντάν Αμπντάλα Σάλα, παραδέχτηκε μιλώντας στο Al Jazeera ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις οι οποίες δρουν στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιούν ιρανικά όπλα στις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ.

«Τα όπλα της αντίστασης σήμερα στην Παλαιστίνη, απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα και την αλαζονεία του Ισραήλ, είναι κυρίως ιρανικής προέλευσης: πρόκειται για ιρανικά όπλα ή οπλισμό που αποκτήθηκε χάρη σε ιρανική χρηματοδότηση», είπε ο Σάλα στη συνέντευξή του καλώντας μάλιστα και τις άλλες μουσουλμανικές χώρες να ενισχύσουν με οπλισμό τους Παλαιστίνιους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024